Kozáčik vychytal sto núl v českej lige – ako prvý legionár

NETKY.SK • 6 November 2017, 18:50 • 2 min
Kozáčik vychytal sto núl v českej lige – ako prvý legionár

PRAHA - Slovenský brankár Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik si vo víkendovom zápase so Slaviou Praha (1:0) pripísal už sté čisté konto v českej futbalovej lige. Tridsaťtriročný reprezentant to dosiahol ako prvý legionár a rozšíril počet ligových brankárov s aspoň stovkou núl na konte na 21.

slovakia

left justify in out

Kozáčik v českej lige odchytal dovedna 217 zápasov. Prvých 19 núl vychytal v drese Slavie, ďalších 10 pridal v Sparte Praha a v Plzni ich zatiaľ zaznamenal 71. Jubilejné 100. čisté konto si pripísal v zápase proti klubu brankára Jana Laštůvku, ktorý sa pred ním stal v júli predchádzajúcim členom prestížneho klubu.

 

Kozáčik má nevýhodu v tom, že ako cudzincovi sa mu, na rozdiel od domácich brankárov, do poradia nezapočítavajú čisté kontá mimo českej súťaže. Prišiel tak o 18 núl z cyperskej ligy, kde nastupoval za Anorthosis Famagusta. S nimi by mu patrila desiata priečka, prvý je Petr Čech z Arsenalu (241). Informáciu priniesol server idnes.cz, ktorý sa odvolal na futbalového štatistika Stanislava Hraběho.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona