Kozáčik vie, že proti Luxembursku to nebude ľahké

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 10:15 • 2 min
Kozáčik vie, že proti Luxembursku to nebude ľahké

BRATISLAVA - Brankár Matúš Kozáčik prišiel pozitívne naladený na zraz slovenskej futbalovej reprezentácie, na ktorú v Žiline čaká zápas proti Luxembursku v rámci C-skupiny kvalifikácie ME 2016 a následne aj prípravný súboj proti Česku.

slovakia

left justify in out

Viktorii Plzeň, kde je jednotkou medzi žrďami, sa v Synot lige darí: za osem dní úspešne zvládla všetky tri ligové vystúpenia (15. 3. v Prahe proti Dukle /3:2/, v dohrávke 18. 3. doma so Slaviou Praha /1:0/ i v nedeľu 22. 3. doma s Libercom /2:0/, pozn.) a na čele tabuľky najvyššej českej súťaže má päťbodový náskok pred Spartou Praha.


"V našom klube určite prevláda spokojnosť. Pre chorobu viacerých hráčov sme v plánovanom termíne neabsolvovali zápas proti Slavii, ktorý sme dohrávali v stredu. Bolo to dosť nahustené, mali sme náročný týždeň. Zvládli sme to však výborne, získali sme plný počet 9 bodov a udržali si náskok pred Spartou," uviedol Matúš Kozáčik a vzápätí preladil na reprezentačnú nôtu: "Verím, že sa pohoda odzrkadlí aj v slovenskej reprezentácii, ktorej sa tiež vlani darilo. Atmosféra v národnom mužstve je dobrá, všetko je v poriadku. Dlhšie sme sa nevideli, ja som sa tešil na zraz a stretnutie s chalanmi."


Tridsaťjedenročný rodák z Dolného Kubína odchytal všetky štyri doterajšie zápasy v aktuálnej kontinentálnej kvalifikácii a výraznou mierou sa podieľal na stopercentnom zisku a líderskom postavení Slovenska v C-skupine. V piatkovom dueli proti dosiaľ iba jednobodovému outsiderovi z Luxemburska sa neočakáva, že bude v neustálej permanencii, skôr naopak. Kozáčik však dvíha varovný prst a upozorňuje: "Sú to nepríjemné zápasy, pretože človek nemá medzi žrďami veľa práce. Potom však prídu jeden či dva zákroky, ktoré často bývajú v konečnom dôsledku rozhodujúce. Verím, že to v piatok v Žiline zvládneme, ale jednoduché to určite nebude. V dnešnej dobe už nie je ľahký súper na futbalovej scéne."


Informácia, že štadión pod Dubňom bude takmer naisto vypredaný, potešila skúseného 193-cm vysoského brankára, ktorý na klubovej úrovni chytal aj v Košiciach, Slavii Praha, Sparte Praha, cyperskom tíme Anorthosis Famagusta a od roku 2012 účinkuje v Plzni. "Bolo by to skvelé, veď ľudia a fanúšikovia dodávajú stretnutiam pravú futbalovú atmosféru. Pokiaľ tam sú a je plný štadión, tak je to vždy lepšie. Z môjho pohľadu to bude super, keď bude v Žiline vypredané," dodal 8-násobný slovenský reprezentant Matúš Kozáčik.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies