Kozáčik: Veríme, že na ME dokážeme urobiť dobrý výsledok

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 12:48 • 2 min
Kozáčik: Veríme, že na ME dokážeme urobiť dobrý výsledok

BRATISLAVA - Čerstvý štvornásobný futbalový majster Česka v drese Viktorie Plzeň a reprezentačný brankár A-mužstva SR Matúš Kozáčik patril spolu s Norbertom Gyömberom a Ondrejom Dudom k prvej skupine Slovákov, ktorí si niekoľko hodín pred oficiálnym predstavením nových kopačiek pre ME 2016 vo Francúzsku mohli otestovať ich kvalitu.

slovakia

left justify in out

Kopačky známeho výrobcu športového výstroja a oblečenia predstavujú revolučnú novinku, ktorá sa môže hrdiť tromi prednosťami. V prvom rade ich podrážka je zostrojená tak, aby sa rýchlo prispôsobila na rýchle pohyby a nevyhnutné zmeny smeru. Vďaka modernej špičkovej technológii nové športové obutie Slovákov pri ich historickej premiére na šampionáte starého kontinentu získalo priľnavosť k nohe za každého počasia. Kopačkám neprekáža ani voda, ani blato. Na nohách futbalistov sedia ako uliate. Je to aj zásluhou toho, že sú to prvé kopačky, ktoré nemajú šnúrky. Vďaka tomu sa pohodlne nosia a sú športovým obutím s vyšším aerodynamickým dizajnom. Brankár úradujúceho českého majstra Kozáčik si po teste pochvaľoval ich ľahkosť i spomenutú priľnavosť k nohe. Vyslovil presvedčenie, že Slováci v nich na ME 2016 vo Francúzsku dosiahnu úspech, o ktorý zverenci Jána Kozáka chcú zabojovať v konkurencii Walesu, Ruska a Anglicka v ostro sledovanom období od 10. júna do 10. júla.

 

"Veríme, že na ME dokážeme urobiť dobrý výsledok a vo Francúzsku dobrou a obetavou hrou potešíme slovenských priaznivcov," neskrýval 32-ročný rodák z Dolného Kubína vieru vo vlastné sily a v sily svojich spoluhráčov z reprezentačného výberu. "Želáme si, aby sa nám v týchto moderných kopačkách hralo veľmi dobre," pripojil 15-násobný reprezentant Matúš Kozáčik svoje želanie tesne predtým ako v nich na pôde známeho bratislavského obchodného centra absolvoval súťaž v krátkych prihrávkach.

 

"Doteraz som vždy hral v kopačkách, ktoré mali šnúrky. Kopačky bez nich sú pre mňa zatiaľ nezvyk," tvrdil hráč AS Rím Norbert Gyömber. Odchovanec revúckeho futbalu, ktorý sa cez banskobystrickú Duklu prepracoval zásluhou spoľahlivých a vyrovnaných výkonov až do najvyššej talianskej súťaže, si pochvaľoval predovšetkým priľnavosť k nohe, vďaka čomu mohol s loptou žonglovať ako futbalový artista. Tiež sa predviedol v súťaži v prihrávkach. "Dúfam, že nám pomôžu k takému úspechu, po akom pred ME vo Francúzsku všetci snívame a spolu s našimi priaznivcami túžime," zdôraznil štíhly 23-ročný defenzívny univerzál, ktorý však už ďalej nešpecifikoval, aký želaný úspech mu počas testu nových kopačiek v Poluse behal po rozume.

 

Jeho mladšieho kolegu Ondreja Dudu, ktorý si v práve skončenom súťažnom ročníku poľskej Ekstraklasy v drese varšavskej Legie vychutnal zisk cenného double, na nových kopačkách zaujal príťažlivý vzhľad a špičkový dizajn. "Ak sa v nich bude tak skvele hrať, ako perfektne vyzerajú, tak sa nebojím o naše výsledky. Kopačky nebudeme mať predsa na ozdobu, ale na to, aby sme v nich urobili nejaký dobrý výsledok. A svojimi výkonmi potešili ľudí, ktorí nám v lete budú držať palce," zdôraznil jeden z nastupujúcej generácie slovenských futbalových reprezentantov.

 

Rodáka zo Sniny veľmi potešila pozvánka na záverečnú prípravu pred ME 2016, ktorú zverenci Jána Kozáka absolvujú od piatka 20. mája v rakúskom stredisku Windischgarsten. "Šancu dostať sa prvýkrát v živote na ME vnímam ako odmenu za prácu, ktorú som doteraz urobil. Druhá ligová sezóna v Poľsku mi vyšla celkom dobre. Aj keď osobne mám k nej menšie výhrady, najmä pokiaľ ide o počet mojich gólov, som veľmi rád, že som pre Legiu pomohol vybojovať vzácne double. Vyhrali sme ligu i národnú pohárovú súťaž, čím sme perfektne oslávili storočnicu nášho klubu. Aj keď v Poľsku je historicky podnietená dosť veľká averzia voči Legii, počas tohto súťažného ročníka nám tie úspechy priali asi všetci. Všetci mali totiž na pamäti, že náš klub oslavuje 100. výročie svojho vzniku, čo je krásne jubileum. Aj preto nám ku koncu sezóny fandili možno aj tí priaznivci, ktorí Legiu z rôznych príčin nemusia," tvrdil spokojný 21-ročný stredopoliar známeho varšavského klubu Ondrej Duda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona