Kozáčik varuje pred waleskou hviezdou Baleom: Je to veľký hráč

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 14:58 • 2 min
Kozáčik varuje pred waleskou hviezdou Baleom: Je to veľký hráč

VICHY - Najjagavejšou hviezdou waleskej futbalovej reprezentácie je krídelník Gareth Bale, nielen na neho si však slovenský tím v úvodnom zápase EURO 2016 bude musieť dať pozor. Podľa brankára Matúša Kozáčika je veľkou devízou "drakov" kolektívne poňatie hry, vďaka ktorej uspeli v kvalifikácii. Wales postúpil na finálový turnaj na úkor silnej Bosny a Hercegoviny, pričom v B-skupine bolo od neho lepšie len Belgicko, ktoré odborníci pasujú do pozície "čierneho koňa" šampionátu.

slovakia

left justify in out

Bale má za sebou vydarenú sezónu vo farbách Realu Madrid, s ktorým vyhral Ligu majstrov. "Bielemu baletu" pomáhal svojimi presnými zásahmi, ale aj početnými gólovými prihrávkami Cristianovi Ronaldovi a Karimovi Benzemovi. Brankár slovenskej reprezentácie si uvedomuje jeho kvality: "Videl som ho vo viacerých zápasoch, pretože s Realom hral okrem ligy aj veľa pohárových stretnutí. Okrem toho sme mali možnosť ho sledovať aj v kvalifikácii, kde vystrieľal postup Walesu. Bale pravidelne ukazuje, že je to veľký hráč. Nebude ľahké ho ustrážiť," prognózoval Kozáčik.

 

Slováci v generálke na šampionát odohrali minulú sobotu prípravný súboj so Severným Írskom (0:0). Podobný herný štýl forsíruje aj Wales, podľa Kozáčika však šampionátový súper bude nebezpečnejší v ofenzíve. "Wales hrá veľmi dôrazne. Bude to nepríjemnejší súper, myslím, že aj v ofenzíve kvalitnejší ako Severní Íri. Jeho hráči pôsobia v najvyšších súťažiach a sú silní ako kolektív, nie je to len o Baleovi." Kozáčik si želá, aby sa Slováci vracali z Bordeaux s dobrým výsledkom, ktorý by posilnil ich postupové vyhliadky. "Bolo by ideálne, keby sme prvý zápas zvládli a dobre odštartovali do šampionátu. Základ je postup zo skupiny, potom už záleží na súperovi," poznamenal brankár českého majstra Viktorie Plzeň, ktorý medzi favoritov na titul radí reprezentácie Španielska, Nemecka a domáceho Francúzska.

 

V mladosti mal Kozáčik viaceré brankárske vzory. Za všetky spomenul legendárneho Petra Schmeichela, ktorý v roku 1992 doviedol Dánsko k titulu majstra Európy a okrem toho ho vyhlásili za najlepšieho brankára šampionátu. "Dánsko je menšia krajina, ale predsa dokázala vyrobiť takúto senzáciu. Bolo by pekné, keby sa niečo podobné podarilo aj nám," dodal Kozáčik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies