Kozáčik mal najkratší oddych zo všetkých plzenských hráčov

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 18:23 • 2 min
Kozáčik mal najkratší oddych zo všetkých plzenských hráčov

PLZEŇ - Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Matúš Kozáčik sa minulý týždeň ako jeden z posledných zapojil do prípravy Viktorie Plzeň.

slovakia

left justify in out

 V piatok si so spoluhráčmi prebral z rúk plzenského primátora pamätné listy za zisk majstrovského titulu v uplynulej sezóne, tretieho v klubovej histórii.

"Máme hraničné termíny, takže chtiac-nechtiac, musel som sa vrátiť do tréningu. Takto je to dané," povedal v rozhovore pre server iDnes.cz 31-ročný bývalý gólman Košíc, pražských mužstiev Slavie a Sparty či cyperského Anorthosisu Famagusta, ktorý mal pre zranenie menej voľna už pred ostatným zrazom národného tímu a vôbec najkratší oddych spomedzi členov kádra "Viktorky". 

 

"Úvod je ťažký zakaždým. Pauza bola krátka, čiže som príliš nevypadol z rytmu a nemusím toľko doháňať. Boli sme týždeň na Slovensku, doma za rodičmi. Sestra mala svadbu. Samozrejme, že moje štyri deti by boli radšej, keby sme mohli ísť k moru, ale nestihli sme to," pokračoval na iDnes.cz Matúš Kozáčik a vysvetlil aj rozdiel medzi letnou a zimnou prípravou gólmanov: "Časť robíme s ostatnými chalanmi, veľa však absolvujeme individuálne. Predsa len, brankári to majú špecifické. V zime máme viac spoločných jednotiek." Plzenčanov prvýkrát v lete vedie tréner Miroslav Koubek. "On má na starosti skôr hráčov do poľa. My trénujeme s koučom Petrom Kostelníkom, je to podobné ako v predchádzajúcich rokoch," doplnil rodák z Dolného Kubína. 

 

Matúš Kozáčik v Synot lige 2014/2015 okrem celkového prvenstva zbieral ocenenia aj na individuálnej úrovni, vyhlásili ho za najlepšieho gólmana i legionára. "Pochopiteľne, že to poteší, no bez kolektívnych by neprišli ani individuálne úspechy. Pre mňa je teda najpodstatnejšie, že sme triumfovali v najvyššej súťaži. Tretí raz si zahráme Ligu majstrov. Každý dobrý výsledok sa však dá prekonať, o tom je šport. Napríklad tým, že majstrovský primát obhájime a vybojujeme pre Viktoriu štvrtý titul. Verím, že sa nám to podarí," uzavrel na iDnes.cz Matúš Kozáčik. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies