Kozáčik hviezdou zápasu s Anglickom: Šanca postúpiť je veľká

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 07:56 • 2 min
Kozáčik hviezdou zápasu s Anglickom: Šanca postúpiť je veľká

SAINT-ÉTIENNE - Právom získal honor muža zápasu podľa UEFA. Zlikvidoval množstvo anglických šancí, spoluhráčov držal nad vodou a bol ústrednou postavou pondelňajšieho zápasu na štadióne v Saint-Étienne.

slovakia

left justify in out

Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Matúš Kozáčik po bezgólovej remíze s favoritom B-skupiny Anglickom vyjadril veľkú spokojnosť so získaným bodom, ktorý s veľkou pravdepodobnosťou pošle debutanta na EURO do osemfinále.

 

Tridsaťdvaročný brankár českého šampióna z Plzne kryl päť striel súpera, stiahol štyri vysoké lopty zo vzduchu a exceloval pri čistých šanciach Jamieho Vardyho v prvom polčase, resp. Nathaniela Clynea v druhom. Ďalších deväť striel Anglicka mierilo mimo brány a neskutočných 14 striel obetavo zblokovali slovenskí hráči. "Koza" po súboji vyjadril presvedčenie, že získaný bod bude tímu trénera Jána Kozáka stačiť na postup do vyraďovacej fázy: "Angličania chceli vyhrať a získať prvé miesto v skupine. My sme potrebovali bod, aby sme si pozíciu ešte vylepšili. To sa nám podarilo a verím, že štyri body budú stačiť. A že postúpime ďalej. Šanca postúpiť so štyrmi bodmi je dosť veľká."

 

Na hru súpera našiel trojnásobný český majster s Viktoriou Plzeň len samé pozitíva. "Naposledy som si takto zachytal v národnom tíme proti Španielsku. Samozrejme, anglický tím má svoju kvalitu, čo potvrdzoval už aj v kvalifikácii. A rovnako aj teraz v skupine. Vedeli sme, že sú ofenzívne ladení, že majú kvalitné mužstvo a že budú nepríjemní. To potvrdili aj počas zápasu, hrali ofenzívne, dokázali nás dostať pod tlak. Ale našťastie sme neinkasovali a stačili sme to ubrániť do poslednej minúty. A získať ten vytúžený bod," povedal na tlačovej konferencii, na ktorej si prebral cenu pre najlepšieho hráča zápasu.

 

Kouč Angličanov Roy Hodgson poslal do hry oproti víťaznému zápasu s Walesom šesť nových hráčov v základnej zostave. Nič im to ale podľa Kozáčika neubralo na kvalite. Ak bude Albión pokračovať v takýchto výkonoch, jednotka v bránke "sokolov" ich pasuje na popredné priečky na ME: "Vystriedali pár hráčov, ale to nič nezmenilo na štýle ich hry. Hrali ofenzívne a myslím si, že s týmto futbalom uspejú a dostanú sa ešte ďalej ako do osemfinále."

 

Keďže do vyraďovacej fázy sa prebojujú prvé dva tímy z každej zo šiestich skupín plus štyria najlepší z tretích miest, Slovensko je v dobrej pozícii. Musí si ale ešte počkať na výsledky ostatných skupín. V prípade postupu si zahrajú Slováci osemfinále v sobotu alebo v nedeľu (25., resp. 26. júna) v Lens alebo Lille. Ich súperom bude jeden z víťazov C a D-skupiny. V C-skupine majú šancu na prvenstvo ešte stále Nemci, Poliaci i Severní Íri, v D-čku sa rozhodne vo vzájomnom zápase Španielska s Chorvátskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies