Kozáčik a Bakoš zhodne: Bayern je najlepší na svete

NETKY.SK • 22 Október 2013, 14:38 • 2 min
Kozáčik a Bakoš zhodne: Bayern je najlepší na svete

PLZEŇ - Dvojica slovenských futbalových reprezentantov Matúš Kozáčik a Marek Bakoš pôsobiaca v českej Viktorii Plzeň sa zhodla, že ich najbližší súper Bayern Mníchov je momentálne najlepší klub na svete. Zverenci Pavla Vrbu si v stredu zmerajú sily s futbalistami "Bavorov", ktorí sú úradujúci nemeckí i európski šampióni. Zápas v D-skupine Ligy majstrov sa začne v mníchovskej Allianz Arene o 20.45 h a domáce mužstvo je jednoznačný favorit.

slovakia

left justify in out

"Bayern je určite najlepší na svete. V minulej sezóne vyhral domácu súťaž aj Ligu majstrov," zrekapituloval pre klubový web českého šampióna brankár Kozáčik. Mníchovčanov vedie od začiatku aktuálneho ročníka Španiel Pep Guardiola, ktorý za štyri roky získal s FC Barcelona štrnásť trofejí. Na lavičke 23-násobného nemeckého šampióna nahradil úspešného Juppa Heynckesa. "Zdá sa mi, že Bayern je pod jeho vedením ešte dôraznejší, ako bola Barcelona. Hráči Bayernu sú kombinačne skvelí. Keď som videl ich zápas s Manchestrom City, bol som skutočne udivený ich výkonom. My si, samozrejme, uvedomujeme, že nás čaká náročné stretnutie. Vážime si príležitosť hrať proti najlepším tímom sveta a veríme, že urobíme všetko pre dobrý výsledok. Pár predchádzajúcich duelov v lige sa nám príliš nepodarilo. Napriek tomu je sezóna ešte dlhá a som presvedčený, že opäť povstaneme," uzavrel 29-ročný rodák z Dolného Kubína.

Ani útočník Bakoš nepochybuje o nadvláde nemeckého futbalu vo futbalovom svete. Zakončovateľ českého majstra si však myslí, že je v silách Viktorie Plzeň odohrať s Bayernom kvalitné stretnutie. "Už raz sme hrali proti najlepšiemu klubu na svete, vtedy to bola Barcelona. Pevne verím, že dokážeme absolvovať stredajší zápas tak, aby sme po ňom odchádzali z ihriska so vztýčenou hlavou. Veľmi by som si želal, aby sme potešili plzenských fanúšikov, či už budú sedieť pred televízormi alebo na štadióne v Mníchove. Zápas sa pokojne môže skončiť podľa očakávania, alebo sa môžeme pokúsiť o senzáciu. Chceli sme hrať túto súťaž, aby sme sa stretli s najlepšími tímami na svete, a preto ideme do tohto duelu nebojácne a mali by sme ukázať, že vieme hrať futbal," uviedol Marek Bakoš.

Dres Plzne si obliekajú aj ďalší dvaja Slováci - stopér Marián Čišovský a ofenzívny stredopoliar Michal Ďuriš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies