Koza je vo výbere 50 najlepších filmov nominovaných na Európsku filmovú cenu

NETKY.SK • 8 September 2015, 14:59 • 2 min
Koza je vo výbere 50 najlepších filmov nominovaných na Európsku filmovú cenu

BRATISLAVA - Hoci film Koza nebol národnou nomináciou Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA), Európska filmová akadémia sa ho r

slovakia

left justify in out

Rozhodla zaradiť do prestížneho výberu 52 najlepších titulov európskej kinematografie uplynulého roka - Selection. Vyše 3000 členov Európskej filmovej akadémie ho teraz bude mať možnosť navrhnúť do nominácií o najlepší film, réžiu, scenár, herca či herečku.

 

Nominácie budú vyhlásené 7. novembra v rámci 12. ročníka Európskeho filmového festivalu v španielskej Seville, z ktorých budú neskôr akadémiou vybraní a vyhlásení víťazi Európskych filmových cien, a to 12. decembra v Berlíne.

"Európska filmová akadémia je rešpektovaná európska organizácia, ktorej členmi sú etablovaní a prestížni európski filmoví tvorcovia - ich priazeň voči nášmu filmu, ktorý ani nebol národnou nomináciou, je prejavom veľkej dôvery a sme za neho nesmierne vďační a veľmi si ho vážime," povedal Ivan Ostrochovský, režisér filmu o ceste bývalého olympijského boxera za jeho poslednou prehrou.

 

Hraný debut známeho slovenského dokumentaristu prichádza do našich kín už od 10. septembra ako otvárací titul najväčšej putovnej prehliadky Projekt 100. Svetovú premiéru mal na Berlinale a uviedli ho už na 18 zahraničných festivaloch, odkiaľ si odniesol 11 ocenení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies