KOZ je najbližší volebný program Smeru

NETKY.SK • 18 Február 2016, 11:27 • 2 min
KOZ je najbližší volebný program Smeru

BRATISLAVA - Konfederácii odborových zväzov (KOZ) SR je najbližší volebný program strany Smer-SD. Na štvrtkovej tlačovej besede to uviedol prezident KOZ Jozef Kollár.

slovakia

left justify in out

"Táto strana asi ako jediná hovorí aj o pokračovaní kvalitného sociálneho dialógu," upozornil. Pre odborárov je pritom podľa ich šéfa podstatné, aby sa zachovala v súčasnosti platná pracovnoprávna legislatíva, ako je Zákonník práce, zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, či zákon o kolektívnom vyjednávaní. "Mrzí nás, že niektoré politické strany dali zákon o kolektívnom vyjednávaní na Ústavný súd SR," povedal Kollár.

 

Odborári majú podľa prezidenta KOZ záujem zúčastniť sa na príprave programového vyhlásenia novej vlády. "V súčasnosti sumarizujeme naše ciele, ktoré chceme dať do programového vyhlásenia vlády," povedal. Práve novelizácia zákona o kolektívnom vyjednávaní, ktorý upravuje rozširovanie kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa, je súčasťou priorít KOZ. "Prax nám ukázala, že aj pri tomto zákone sa vždy nájdu zamestnávatelia, ktorí dokážu obchádzať tento zákon," povedal Kollár. Odborári chcú preto v zákone o kolektívnom vyjednávaní stanoviť reprezentatívnosť tých, ktorí môžu uzatvárať kolektívne zmluvy.

 

KOZ už pripravilo návrh kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa pre štátnu a verejnú správu na rok 2017, ktorý by mal byť v prospech všetkých zamestnancov v štátnej a verejnej správe. "Treba si uvedomiť, že nejde iba o zdravotníctvo a školstvo, ale ide aj o ostatných zamestnancov vo verejnej a štátnej správe," dodal prezident KOZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies