KOZ a AZZZ SR podpísali memorandum o bipartitnom dialógu

NETKY.SK • 24 November 2010, 12:44 • 2 min
KOZ a AZZZ SR podpísali memorandum o bipartitnom dialógu

KOZ a AZZZ SR podpísali memorandum o bipartitnom dialógu

slovakia

left justify in out

Najvyšší predstavitelia Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR a Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR Miroslav Gazdík a Tomáš Malatinský dnes podpísali Memorandum o vymedzení oblastí bipartitného dialógu medzi oboma sociálnymi partnermi.
      V memorande sa asociácia a konfederácia zaviazali využívať bipartitný sociálny dialóg ako osvedčený nástroj na implementáciu bipartitných dohôd európskych sociálnych partnerov do národnej legislatívy a praxe. Rozhodli sa presadzovať zmeny v pracovnoprávnej legislatíve až po ich spoločnom prerokovaní.
      Memorandum, okrem iného, zakotvuje ustanovenia o zlepšovaní sociálnych podmienok zamestnancov na pracovisku, predkladanie návrhov na riešenie problémov hospodárskej a ekonomickej krízy v jednotlivých odvetviach, ako aj spoluprácu pri zabezpečovaní a kontrole bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. "Som rád, že sme v memorande potvrdili úsilie využívať v kolektívnom vyjednávaní všetky naše práva vo väzbe na obdobie hospodárskej krízy a vyjadrili podporu kolektívnemu vyjednávaniu na všetkých úrovniach. Budeme sa usilovať o pozitívne zmeny v systéme sociálneho poistenia, o dohodu pri novelizácii Zákonníka práce, ako aj o dohodu pri zmene zákona o minimálnej mzde," uviedol prezident KOZ Miroslav Gazdík.
      "Vymedzenie bipartitného dialógu v memorande je na džentlmenskom základe, sociálni partneri sa však zaviazali vynaložiť potrebné úsilie na naplnenie obsahu tejto spolupráce," dodal prezident AZZZ Tomáš Malatinský.
      Obe strany sa tiež dohodli, že zmeny alebo doplnenia memoranda možno realizovať len so vzájomným súhlasom. Platnosť memoranda sociálni partneri neohraničili žiadnym dátumom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies