Kovalík sa nedal zastaviť! Fantasticky otočil duel s Monteirom a postúpil do semifinále

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 14:25 • 2 min
Kovalík sa nedal zastaviť! Fantasticky otočil duel s Monteirom a postúpil do semifinále

Hamburg - Slovenský tenista Jozef Kovalík sa prebojoval už do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Hamburgu. V piatkovom štvrťfinálovom súboji zdolal takisto nenasadeného Brazílčana Thiaga Monteira po trojsetovom boji 3:6, 6:3 a 6:2. Zápas trval dve hodiny a osem minút.

slovakia

left justify in out

Kovalíka, ktorý sa do hlavnej súťaže v Hamburgu prebojoval z kvalifikácie, zrážali v prvom sete vlastné chyby a prehral ho za 37 minút 3:6. Na začiatku druhého dejstva však ustál tlak súpera a postupne gradoval svoj výkon. Monteirovi vzal dvakrát servis, kým svoj stratil len raz a uchmatol set pomerom 6:3.

 

V rozhodujúcom treťom sete sa už nedal slovenský tenista zastaviť. Skvele sa pohyboval, z defenzívy prechádzal do smrtiacich protiútokov a za stavu 1:1 získal päť gemov v rade. Za stavu 5:2 využil v ôsmom geme hneď svoj prvý mečbal. Kovalík narazí v semifinále na víťaza argentínskeho duelu medzi obhajcom titulu Leonardom Mayerom a druhým nasadeným Diegom Schwartzmanom.

 

Zverenec Borisa Borgulu vyhral aj tretí vzájomný duel s Monteirom. Na prebiehajúcom turnaji v Hamburgu sa stretli títo súperi kuriózne už druhýkrát, po prvý raz na seba narazili vo finále kvalifikácie, v ktorom Kovalík zvíťazil 6:3, 3:6 a 6:0. Monteiro potom dostal možnosť pokračovať na podujatí ako lucky loser.

 

Kovalík postupom do semifinále vyrovnal svoje kariérne maximum, vo februári sa prebojoval medzi najlepšie kvarteto v bulharskej Sofii. Už teraz má istých 180 bodov do rebríčka ATP. V ňom bude premiérovo figurovať v prvej stovke, v jeho online verzii je na 82. pozícii.

 

dvojhra - štvrťfinále:

Jozef KOVALÍK (SR) - Thiago Monteiro (Braz.) 3:6, 6:3, 6:2

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona