Kovaľčuk odmieta zámer odísť z ľadu pred hymnou víťazov

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 18:21 • 2 min
Kovaľčuk odmieta zámer odísť z ľadu pred hymnou víťazov

MOSKVA - Verejne kritizovaný skorý odchod ruských hokejistov z pražského ľadu po nedeľňajšom finále majstrovstiev sveta v ČR ešte pred odznením víťaznej kanadskej hymny nevidí kapitán zdolaného tímu Iľja Kovaľčuk vôbec dramaticky. Väčšia časť ruského mužstva po zahanbujúcej prehre 1:6 s Kanaďanmi odišla v nedeľu večer z ľadu O2 Arény bez toho, aby si vypočula hymnu víťazného tímu. Zámer v tom údajne nebol.

slovakia

left justify in out

"Nebol to protest proti Kanaďanom. Videli sme otvorené dvierka smerom do mixzóny, tak sme sa tam vydali. Pochopili sme to tak, že nastal čas iba pre víťazov a my sme na ľade už zbytoční," vysvetlil svoju verziu pozápasového incidentu Kovaľčuk pre Sport-Express. 

 

Na otázku, čo si myslí o možnej sankcii zo strany Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a tvrdej kritike od jej šéfa Reného Fasela, hviezdny útočník Rusov odpovedal: "Neurobili sme vedome nič zlé. Kanaďanom sme na znak úcty podali ruky, vypočuli si slávnostnú reč a prevzali strieborné medaily. Po hymne šampionátu začali padať na ľad ´konfety´ a my sme sa pobrali preč. Viem, že sa to celé javí ako veľmi vďačná téma pre médiá, ale my sme naozaj nemali v úmysle nejako protestovať alebo znevážiť súpera." 

 

Bývalý dlhoročný kanonier New Jersey v NHL a teraz hviezda úradujúceho šampióna KHL Petrohradu Kovaľčuk na záver dodal: "Ešte raz moja gratulácia Kanade k zaslúženému víťazstvu a za naše mužstvo môžem len potvrdiť, že sa v budúcnosti nachystáme na odvetu.“ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona