Kovaľčuk: Niesť olympijský oheň bola pre mňa česť

NETKY.SK • 29 Október 2013, 13:28 • 2 min
Kovaľčuk: Niesť olympijský oheň bola pre mňa česť

PETROHRAD - Útočník SKA Petrohrad a ruskej hokejovej reprezentácie Iľja Kovaľučk sa pred pondelňajším zápasom s CSKA Moskva (5:2) v domácej aréne zapojil do štafety s olympijským ohňom.

slovakia

left justify in out

"Musím sa priznať, že som bol z toho trochu nervózny. Len v nedeľu som sa totiž dozvedel, ža sa takáto slávnosť uskutoční," uviedol pre sportbox.ru. "Je to obrovská česť. A symbolické bolo, že oheň som zapálil Alexejovi Morozovovi, s ktorým som hrával aj na olympiádach. Je to zážitok na celý život."

Fakľu, ktorú niesol a stojí vraj 13.000 rubľov, mu dali na pamiatku. "Dostal som ju zadarmo. Ale aj keby som ju mal zaplatiť, tak by som si ju kúpil," zdôraznil Kovaľčuk. Olympiáda v Soči bude už jeho štvrtou v kariére, ale na podobných ceremóniách ešte nemal možnosť vystúpiť. "Až teraz a veľmi si to vážim. Fakľu budem doma vystavovať na najviditeľnejšom mieste."

Kovaľčuk sa vyjadril aj k tomu, či by bol rád vlajkonosičom ruskej výpravy v Soči. "Prečo nie? je to na rozhodnutí organizačného, alebo olympijského výboru. Ja som ale oboma rukami za."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies