Kovácsa čakajú hokejisti Banskej Bystrice, profík sa obáva Bambúcha

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 10:22 • 2 min
Kovácsa čakajú hokejisti Banskej Bystrice, profík sa obáva Bambúcha

RIO DE JANEIRO - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter sa napriek nepokojom v Brazílii zúčastní na semifinálových a finálovom zápase Pohára konfederácií 2013.

slovakia

left justify in out

Hovorca FIFA Pekka Odriozola ešte nevedel presne povedať, kedy sa chystá šéf svetového futbalu na návrat do spomenutej juhoamerickej krajiny. Blatter bol osobne prítomný 15. júna na úvodnom dueli podujatia medzi Japonskom a Brazíliou, sledoval ho po boku brazílskej hlavy štátu Dilmy Rousseffovej. Diváci oboch vypískali. Sedemdesiatsedemročný Švajčiar potom odcestoval na majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov v Turecku.

Demonštrácie v celej Brazílii sa začali ešte minulý týždeň ako protest proti celoplošnému zvyšovaniu cestovného vo verejnej doprave. Tŕňom v oku sú aj vysoké náklady na rekonštrukciu štadiónov pre futbalové MS a organizáciu vrcholných športových podujatí. Samosprávy v najmenej štyroch mestách zareagovali prísľubom, že ceny vrátia na pôvodnú úroveň, čo už naznačujú aj politici v samotnom Sao Paule. Nie je však jasné, do akej miery tým upokoja situáciu, keďže pozornosť obyvateľov sa medzitým presunula na mnohé ďalšie problémy vrátane vysokých daní a neschopnosti vlády zabezpečiť obyvateľstvu služby v primeranej kvalite. Demonštrácie sú najmasovejšie v krajine za ostatných 20 rokov a vážnosť situácie už uznala i prezidentka Rousseffová, ale zatiaľ neponúkla žiadne konkrétne riešenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies