Kovács zabojuje v Macau proti šampiónovi WBA: Moja životná šanca

NETKY.SK • 27 August 2013, 10:50 • 2 min
Kovács zabojuje v Macau proti šampiónovi WBA: Moja životná šanca

GALANTA - Slovenského profiboxera Tomáša Kovácsa čaká najdôležitejší zápas v kariére.

slovakia

left justify in out

V čínskom Macau sa 23. novembra pokúsi získať titul majstra sveta organizácie WBA v poloťažkej váhe z rúk úradujúceho šampióna Beibuta Šumenova z Kazachstanu. Stane sa tak vôbec prvým Slovákom, ktorý sa predstaví v súboji o svetový titul jednej zo štyroch najprestížnejších boxerských organizácií.

Tridsaťšesťročný Galanťan, ktorý je držiteľom titulu majstra sveta WBF z roku 2009 a európskym šampiónom WBO z roku 2011, plánuje favorizovaného Kazacha zaskočiť životnou formou. "Urobím všetko pre to, aby som do zápasu išiel silný ako ešte nikdy. Zodpovedne sa pripravím, predovšetkým v zahraničí. Viem, že to bude nesmierne ťažké, ale v športe je možné všetko a keby som vedel, že nemám žiadnu šancu, nešiel by som do toho. Je to moja životná šanca, veľká vec nielen pre mňa, ale i celé Slovensko," povedal pre TASR Kovács, ktorý v doterajších 23 zápasoch nenašiel premožiteľa.

Tomi KID, ako znie Kovácsova prezývka, dostal ponuku na zápas vďaka postaveniu v rebríčku WBA, umožňujúcemu stať sa vyzývateľom úradujúceho majstra sveta v rámci jeho dobrovoľnej obhajoby titulu. "Samozrejme bolo by krajšie, keby som bol povinným vyzývateľom a Šumenov by som mnou jednoducho musel boxovať. Už som to však povedal niekoľkokrát, robiť profibox na Slovensku je veľmi zložité a preto bol toto prakticky jediný možný spôsob, ako dostať šancu na takýto veľký zápas. Som šťastný, že táto ponuka prišla a dohodli sme sa na podmienkach," dodal pre TASR Kovács, ktorý svoj zatiaľ posledný "skalp" získal v júni v dueli so Saidom Mbelwom z Tanzánie.

Kovácsov o šesť rokov mladší súper má síce za sebou "len" 14 zápasov (z toho 1 prehra), na konte však má niekoľko titulov, vrátane piatich opaskov majstra sveta organizácie WBA, patriacej spolu s WBO, WBC a IBF k štyrom najprestížnejším. Účastník olympijských hier v Aténach, ktorý bude mať oproti slovenskému pästiarovi miernu výškovú prevahu (3 cm), dlhodobo žije a trénuje v USA. Šumenov sa naposledy objavil v ringu pred vyše rokom, podľa jeho nedávneho vyjadrenia však neustále trénuje a je pripravený na ďalší súboj. "Stále som v telocvični a pracujem na sebe. Som pripravený," vyhlásil Kazach pre portál boxingscene.com.

Kovácsov duel bude jedným z predzápasov galavečera, ktorý vyvrcholí súbojom Američana Brandona Riosa s filipínskou boxerskou hviezdou Mannym Pacquiaom. Dejiskom súbojov bude CotaiArena s kapacitou 15.000 divákov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies