Kovács si predĺžil víťaznú bilanciu, Fína Selesmaa zdolal na body

NETKY.SK • 30 September 2012, 19:12 • 2 min
Kovács si predĺžil víťaznú bilanciu, Fína Selesmaa zdolal na body

Kovács si predĺžil víťaznú bilanciu, Fína Selesmaa zdolal na body - Ostatné športy Slovenský profiboxer Tomáš Kovács zdolal v piatkovom dueli v Bratislave fínskeho pästiara Samiho Selesmaa 3 0 na body po šiestich kolách a natiahol tak svoju víťaznú šnúru

slovakia

left justify in out

img

Slovenský profiboxer Tomáš Kovács zdolal v piatkovom dueli v Bratislave fínskeho pästiara Samiho Selesmaa 3:0 na body po šiestich kolách a natiahol tak svoju víťaznú šnúru na 21 zápasov.
      Tridsaťpäťročný Kovács, známy pod prezývkou Tomi KID, nevedel pred zaplneným hľadiskom bratislavskej HANT Arény v úvodných dvoch kolách priamo udrieť súpera. Fín očakávanému tlaku domáceho borca odolával, v treťom kole dokonca pôsobil mierne aktívnejším dojmom. Beztak sa však ani jeden z hlavných aktérov podujatia Hanuman Cup 14 nevedel dostať "pod kožu" svojho rivala a diváci boli svedkami taktikou prešpikovaného boja. Až v záverečnom 6. kole sa Kovács dostal k ohrozeniu súpera. Ani jeden boxer však v konečnom dôsledku nedokázal zasadiť rozhodujúci úder a Kovács napokon dosiahol triumf až jednohlasným verdiktom rozhodcov v pomere 3:0.
      Kovács, držiteľ titulov pre majstra sveta WBF a európskeho šampióna WBO, upravil svoju bilanciu v profiringu na 21 víťazstiev (z toho 13 KO). Selesmaa si naopak k šiestim triumfom pripísal tretiu prehru.
      "Čakal som, že to bude ostrejší zápas. Sami vyčkával, držal sa na dištanc a ja som na neho nevedel nájsť správny štýl boja. Špekulovali sme s trénerom, radili sme sa, ako na neho. Boli to dobré rady, aby som hral na neho, ale možno som až veľmi chcel zaútočiť prednými direktami. Prekážalo mi, že súper neprijal otvorený boj," povedal po zápase Kovács, ktorý sa podľa vlastných slov cítil fyzicky dobre: "Keď sme sa na seba nalepili, tak som cítil, že som od neho silnejší. Nebol som vôbec zadýchaný, ale problém bol v tom, že som sa nevedel rozboxovať," dodal Tomi KID, ktorý hodlá pokračovať v úspešnej kariére. Kontúry blízkej budúcnosti načrtol priamo po súboji s Fínom Selasmaaom: "Budem boxovať ďalej, pretože to som ešte dlžný divákom a mojim zverencom. Na budúci rok tu v Bratislave by som chcel boxovať v zápase o titul najcennejšej organizácie. Chcem to spraviť, aby sa napísalo o Slovensku, že sa tu bojovalo o titul v najcennejšej organizácii."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona