Kovács si pred najbližším zápasom verí: "Selesmaa pocíti tvrdé údery"

NETKY.SK • 14 September 2012, 11:43 • 2 min
Kovács si pred najbližším zápasom verí: "Selesmaa pocíti tvrdé údery"

Kovács si pred najbližším zápasom verí: "Selesmaa pocíti tvrdé údery"

slovakia

left justify in out

imgUž len dva týždne delia slovenského boxera Tomáša Kovácsa od jeho v poradí 21. zápasu v profesionálnom ringu. Prípravu na súboj, v ktorom bude jeho súperom Fín Sami Selesmaa, si spestril sústredením v Chorvátsku. Ako uviedol pre TASR, duel v bratislavskej HANT Aréne na Pasienkoch chce ukončiť pred uplynutím časového limitu a deklarovať tak pripravenosť na titulový zápas.
      Tridsaťpäťročný pästiar, známy pod prezývkou Tomi KID, naposledy zdolal Nemca Stevea Krökela po ôsmich kolách jednomyseľným verdiktom rozhodcov. Selesmaa pôjde do vzájomného šesťkolového stretu taktiež víťazne naladený, v dosiaľ poslednom zápase knokautoval Kovácsovho krajana Miroslava Kvočku. Celkovo má na konte 6 víťazstiev a dve prehry. "Samozrejme, nemienim to nechať len tak a aj z tohto dôvodu chcem vyhrať pred limitom. V tréningu som sa zameral na silu, mám tvrdší úder a ako prvý to okúsi Selesmaa. Videl som ho na videu, je nebezpečný, no ja sa cítim veľmi dobre," uviedol.
      Najúspešnejší slovenský boxer, ktorý má na konte tituly majstra sveta WBF i európskeho šampióna WBO, chce v budúcnosti ešte zabojovať o niektorý z titulov štyroch hlavných organizácií. Cesta k tomu vedie okrem iného posunom v rebríčku, v čom mu má pomôcť najbližší zápas. "Viem, že stále mám na to, aby som sa minimálne pokúsil o zisk ďalšieho veľkého titulu. Je mi jedno, či sa tak stane doma alebo v zahraničí. Teraz však musím vyhrať a najlepšie po kvalitnom výkone, aby som potešil fanúšikov. Dostal som informáciu, že o vstupenky je opäť slušný záujem, tak to nechcem pokaziť. Predsa len, nejaký čas trvalo, kým som sa preboxoval až do Bratislavy," dodal pre TASR.
      Bratislavský galavečer spestria okrem amatérskych predzápasov Kovácsových zverencov proti zahraničným súperom tiež profesionálne zápasy v thajboxe, MMA a kickboxe podľa pravidiel K-1. Diváci uvidia v akcii najlepších zverencov trénera Františka Starého z Hanuman Gym-u vrátane Tomáša Kohouta, Michala Haladu či Juraja Hanulaya. V rámci sprievodného programu vystúpi český raper Revolta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona