Kovács pôjde zbierať smeti, prekážajú mu v tréningu

NETKY.SK • 6 Marec 2012, 07:54 • 2 min
Kovács pôjde zbierať smeti, prekážajú mu v tréningu

Kovács pôjde zbierať smeti, prekážajú mu v tréningu - Ostatné športy Slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács sa po krátkom oddychu pustil do prípravy na ďalší zápas. Neoddeliteľnou súčasťou tréningového procesu sú vytrvalostné behy a práve tie podnieti

slovakia

left justify in out

img

Slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács sa po krátkom oddychu pustil do prípravy na ďalší zápas. Neoddeliteľnou súčasťou tréningového procesu sú vytrvalostné behy a práve tie podnietili v súčasnosti najúspešnejšieho slovenského pästiara k ekologickému zámeru. Spolu so zverencami z KO BOX CLUBU pôjde vyzbierať odpadky, ktoré lemujú jeho bežeckú trasu.
      Tridsaťštyriročný Kovács si po januárovom víťazstve nad Nemcom Steveom Krökelom, ktoré bolo jeho jubilejným 20. v profiringu, stanovil cieľ zvýšiť celkovú silu a výdrž. Po krátkom odpočinku už naplno zaberá pod odborným dohľadom podľa nového tréningového plánu. Dril v telocvični strieda s behmi na 10-kilometrovom úseku medzi Galantou a vodnou nádržou Kaskády, kde je priamo konfrontovaný so znečistením prírody. „Na sústredení vo Švajčiarsku som celý týždeň nevidel v prírode smeti. Moje okolie vie, že neznášam nečistotu. Smeti patria do koša a k tomu vediem aj mojich zverencov. Vždy im hovorím, že nechceme žiť na smetisku. Zoznámil som ich s myšlienkou vyzbierať  tieto smeti a všetci súhlasili. V stredu ideme na to,“ uviedol Kovács pre TASR.
      K tomuto kroku ho priviedli nielen ekologické, ale aj športové dôvody. Smeti totiž podľa Kovácsa priamo ovplyvňujú jeho športovú výkonnosť. "Vždy mám pri tréningoch športtester s meračom tepovej frekvencie, aby som vedel kontrolovať  intenzitu tréningu a záťaž. Pri behoch som zistil, že keď spozorujem smeti, od nervozity sa mi zvyšuje tep," vysvetlil.
      Kovács, ktorý medzi profesionálmi dosiaľ nenašiel premožiteľa a má na konte titul majstra sveta i Európy v poloťažkej váhe, meno najbližšieho súpera ani miesto konania zápasu zatiaľ nepozná. Naďalej trvá jeho záujem predstaviť sa divákom v Bratislave, nevylúčil však ani možnosť titulového súboja v zahraničí. "Je to v štádiu riešenia, do konca mesiaca budem dúfam múdrejší," dodal pre TASR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies