Kovács o titul WBA so Šumenovom napokon v San Antoniu: Skvelá správa

NETKY.SK • 5 November 2013, 16:06 • 2 min
Kovács o titul WBA so Šumenovom napokon v San Antoniu: Skvelá správa

SAN ANTONIO - Slovenský profesionálny boxer Tomáš "Kid" Kovács bude napokon proti Kazachovi Beibutovi Šumenovovi bojovať o titul svetového šampióna v poloťažkej váhe verzie WBA v americkom San Antoniu. Pôvodne sa mal duel uskutočniť v čínskom Macau 23. novembra, neskôr ho presunuli do Las Vegas, ale po definitívnej dohode promotéra bude 14. decembra v hale Aldamone v štáte Texas.

slovakia

left justify in out

Nezdolaný Kovács (23 výhier, 0 prehier a 14 x KO) bude zápasiť proti majstrovi sveta WBA a IBA Šumenovovi (13 výhier, 1 prehra a 8 x KO). Boj o majstrovský titul bude jedným zo štyroch súbojov večera o cenné opasky. Ozdobou galavečera by mal byť aj dlho očakávaný duel medzi nezdolaným šampiónom WBA Adrienom Bronerom a bývalým WBA Junior šampiónom Marcosom Maidanim. Keith Thurman bude obhajovať svoj WBA titul vo welterovej váhe proti Jesusovi Soto Karassovi a Leo Santa Cruz sa postaví v súboji o opasok WBC proti Cesarovi Sedovi. Všetky stretnutia sú vypísané na 12 kôl.

"San Antonio sa považuje za jednu z top destinácii profesionálneho boxu v Spojených štátoch. Je to skvelá správa. Bol som síce trochu nepokojný z toľkých zmien okolo miesta konania zápasu, ale nič sa nemení na tom, že sa už nemôžem dočkať decembrového duelu. Bude to veľkolepé miesto aj s programom!," uviedol Tomi. Kazach Šumenov získal svoj prvý svetový titul IBA technickým KO v dueli proti americkému boxerovi Mitchellovi. Teraz mu stojí v ceste slovenský pästiar. "Som nadšený, že sa opäť vraciam do ringu a môžem bojovať. Je to úžasné. Prešla už dlhá doba odkedy som boxoval a mám hlad po boji. Kovácsa chcem poraziť pôsobivým štýlom a tým si plánujem udržať svoje tituly," uviedol Šumenov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies