Kováčikovi nevyšiel ani druhý majstrovský pokus: Som veľmi sklamaný

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 11:50 • 2 min
Kováčikovi nevyšiel ani druhý majstrovský pokus: Som veľmi sklamaný

BRNO - Slovenský hokejista Jozef Kováčik nezískal ani na druhý pokus český extraligový titul. Jeho Kometa Brno podľahla vo finálovej sérii play off Zlínu 1:4 na zápasy a ďalšia strieborná medaila do zbierky bola pre skúseného obrancu len malou náplasťou na rany sklamania.

slovakia

left justify in out

Brno prehrávalo v sérii už 0:3, štvrtý duel však na domácom ľade zvládlo a vrátilo sériu do Zlína. Od úvodu piateho duelu ťahalo za kratší koniec povrazu a po prehre 3:5 odchádzalo druhýkrát za posledné tri sezóny z ľadu v pozícii zdolaného finalistu. "Ak by sa hralo o tretie miesto a získali by sme bronz, zrejme by sme mali väčšiu radosť. Prehra vo finále bolí," neskrýval sklamanie v rozhovore pre hokej.cz Kováčik.
      

Tridsaťštyriročný bek vie, akú trpkosť spôsobí prehra v poslednom, navyše finálovom zápase sezóny. Zažil to už pred dvoma rokmi proti Pardubiciam, teraz videl oslavovať hráčov Zlína. "Som veľmi sklamaný. Neviem, ako dlho ešte budem hrať hokej. Strašne som prial Komete zisk titulu, rovnako sebe aj chalanom," uviedol Kováčik a na margo druhého miesta dodal: "Osobne má už asi päť strieborných medailí. Bohužiaľ, pribudla ďalšia."
      

Bývalý obranca bratislavského Slovana, Nitry či Martina zakončil v Brne svoju tretiu sezónu. Dvakrát sa ocitol tesne pod vrcholom a hoci má v Komete platný kontrakt, do budúcnosti sa zatiaľ pozerať nechce. "Mali sme jediný cieľ a tým bol titul. Vôbec ma nezaujíma, čo bude v budúcej sezóne," poznamenal.
      

Hokejisti PSG Zlín získali trofej pre víťaza českej extraligy po 10-ročnom čakaní druhýkrát v klubovej histórii. V žltomodrom drese sa radoval aj slovenský obranca Oldřich Kotvan.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies