Kováčik si premyslí možnosti, Jendrichovský jeho rezignáciu nečaká

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 11:40 • 2 min
Kováčik si premyslí možnosti, Jendrichovský jeho rezignáciu nečaká

KOŠICE - V odvetnom zápase Európskeho pohára FIBA medzi basketbalistkami Good Angels Košice a Lille Métropole bol v hre aj osud trénera domácich Maroša Kováčika.

slovakia

left justify in out

Ten sa pred odvetou nechal počuť, že v prípade neúspechu pravdepodobne ponúkne svoju rezignáciu. Pár minút po zápase však nechcel šiť horúcou ihlou, s generálnym manažérom chce na túto tému hovoriť v najbližších dňoch.

Tréner Good Angels po návrate z Lille neskrýval sklamanie. Jeho družstvo tam prehralo výrazným 16-bodovým rozdielom, čím sa pred odvetou dostalo pod veľký tlak. Stretnutie na domácej palubovke síce Košičanky zvládli, ale vyhrali iba o osem bodov. Radosť z víťazstva však nebola väčšia než smútok z vyradenia. Práve naopak. Po štvrťfinálovom vypadnutí sa tréner Kováčik vrátil k svojej myšlienke o rezignácii, ktorú vyslovil už po stredajšom návrate z Lille. "V najbližších dňoch sa určite stretnem s generálnym manažérom a budeme debatovať o ďalších možnostiach. Teraz je ešte krátko po zápase, som pod vplyvom emócií," uviedol Maroš Kováčik.

 

Generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský Kováčikovu rezignáciu neočakáva. "Podľa mňa ani nijaká nepríde. Toto asi vyplynulo iba z jeho frustrácie po zápase v Lille," poznamenal Jendrichovský a k (ne)zotrvaniu trénera Kováčika ďalej dodal: "Nie som spokojný s tým, ako bolo pripravené a vedené družstvo v zápase v Lille. Nebudeme však z toho robiť bublinu. Tréner však urobil množstvo iných dobrých zápasov. Nič mimoriadne sa nedeje. Ten duel v Lille nevyšiel družstvu ani jemu. Nie som teraz v takom stave, že by som na neho chcel kričať alebo ho vyhadzovať. To mi vôbec nenapadlo." Generálny manažér dúfal, že Good Angels sa dostanú ďalej, než do štvrťfinále EP FIBA. Umiestnenie na 5.- 6. mieste v A-skupine Euroligy sa podarilo dosiahnuť a v EP FIBA chcel ísť slovenský tím ďalej.

 

Košičanky si proti Lille po nedávnej výhre o tridsať bodov verili, no proti víťazovi dvojzápasu Aluinvent Miškolc - Basket Landes už v semifinále nenastúpia. "Môj plán bol postúpiť z piateho miesta v Eurolige. To sme splnili. Žiaľ, to čo sme predviedli v utorok v Lille, môže byť osudné. Tak sa aj stalo. Veľmi ma mrzí, že dnes nemohla hrať pre zranenie Zuzka Žirková. Myslím si, že keby hrala, tak by spravila 25 bodov. V Lille ju však "umlátili," mrzelo Jendrichovského. Dvanásťnásobný slovenský majster sa už môže sústrediť výlučne na domácu súťaž. "Američankám (Langehornová s Johnsonovou, pozn.) po dvojzápase s Lille skončila zmluva. Sme v zlej situácii, pretože do konca sezóny určite nebude hrať Martina Kiššová, ktorá o pár dní podstúpi operáciu kolena. Vyzerá to, že aj Zuzka Žirková nám bude chýbať dlhšie. My už družstvo posilniť nemôžeme, pretože už je po prestupovom termíne," dodal Daniel Jendrichovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies