Kováčik po tretej prehre: My sme ako cyklisti, Kursk automobil

NETKY.SK • 27 November 2014, 11:50 • 2 min
Kováčik po tretej prehre: My sme ako cyklisti, Kursk automobil

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice nedokázali v euroligovom stretnutí ani do tretice uspieť pred domácim publikom, keď v Steel aréne podľahli ruskému Dinamu Kursk o dvadsaťdva bodov. Napriek bojovnosti a snahe urobiť niečo z výsledkom aj za nepriaznivého stavu to na kvalitne hrajúceho a predovšetkým presne zakončujúceho súpera nestačilo.

slovakia

left justify in out

"Určite nás to mrzí, pretože sme predviedli náš najlepší výkon v Eurolige v tejto sezóne. Keď však inkasujeme 92 bodov, tak ťažko môžeme zvíťaziť. Sedemdesiat bodov by nám v normálnom zápase pri zlepšenej obrane stačilo na výhru. Vedeli sme, že ich najsilnejšou stránkou je útok, kde sú silné a majú na to osobnosti, no nedokázali sme ich ubrániť. Majú hviezdami nabitý káder a tipovala by som, že sa dostanú vysoko i keď sú nováčikom súťaže," uviedla po stretnutí rozohrávačka Barbora Bálintová.
      

Kursk napriek premiérovej účasti medzi európskou elitou patrí medzi favoritov A-skupiny, k čomu ho okrem iného predurčuje i druhý najvyšší rozpočet v Európskej lige, hneď po UMMC Jekaterinburg. "Neviem aký je náš rozpočet, ale dovolím si tvrdiť, že Kursk má desaťnásobne väčší rozpočet, možno aj dvanásť, či štrnásťnásobný. Je to ako, keď idete na bicykli a po pri vás preletí napríklad Škoda Fabia. Neviem, či ju dobehnete. My sa možno pohybujeme, ako bolo proklamované, na rozpočte 750.000 eur a oni majú asi osem miliónov eur. Dievčatá si zaslúžia pochvalu, že sa nevzdali, bojovali a ani jeden divák nemôže povedať, že z našej strany nevidel bojovný basketbal," konštatoval hlavný kormidelník Maroš Kováčik.
      

O kvalite súpera vypovedajú mená ako Nnemkadi Ogwumikeová (19 bodov), Seimone Augustusová (14), Isil Albenová 13, Irina Osipovová (12), Epiphanny Princeová (9), či Anete Jekabsoneová (7). "Na každom poste to bolo tak, že čo hráčka, tak to hviezda a proti takémuto kádru sa naozaj hrá ťažko. Na jednej strane nás musí tešiť, že sme dali sedemdesiat bodov, ale na druhej sa treba pozrieť na to, ako sme hrali v obrane, musíme dostávať menej bodov a potom môžeme uvažovať aj nad víťazstvom," zamyslela sa krídelníčka Martina Kiššová, ktorá k približne päťminútovému vypadnutiu informačnej kocky na konci tretej štvrtiny s úsmevom na perách dodala: "Tá nečakaná pauza už asi prišla neskoro."

Priebežná tabuľka A-skupiny:
1. Jekaterinburg      3  3  0  217:185  6
2. Wisla Krakov       4  2  2  267:250  6
3. USK Praha          3  2  1  210:186  5
4. Dinamo Kursk       3  2  1  226:215  5
5. Lattes Montpellier 3  2  1  190:183  5
6. Good Angels Košice 4  1  3  243:293  5
7. Galatasaray        4  0  4  237:278  4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona