Kováčik: Platini si zaslúži priestor, aby očistil svoje meno

NETKY.SK • 16 Október 2015, 17:26 • 2 min
Kováčik: Platini si zaslúži priestor, aby očistil svoje meno

BRATISLAVA - Všetkých 54 členských krajín Európskej futbalovej únie (UEFA) vyjadrilo na štvrtkovom stretnutí prezidentov a generálnych sekretárov podporu svojmu "šéfovi" Michelovi Platinimu.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, šesťdesiatročného Francúza (nar. 21. júna 1055) suspendovala na 90 dní etická komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). K tomuto kroku pristúpila na základe vyšetrovania švajčiarskou generálnou prokuratúrou, v ktorom niekdajší vynikajúci francúzsky futbalový reprezentant Platini figuruje s dosluhujúcim prezidentom FIFA Seppom Blatterom - ten má rovnaký trest pozastavenia funkcie. Platini dostal v roku 2011 od Medzinárodnej futbalovej federácie so súhlasom jej prezidenta Seppa Blattera 2 milióny švajčiarskych frankov za poradcovské služby odvedené v rokoch 1998 až 2002.


"Slovenský futbalový zväz bol jednou z piatich krajín, ktoré navrhli Michela Platiniho za prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA. Osobne ho poznám päť rokov a musím povedať, že toto rozhodnutie alebo tento návrh je ten najsprávnejší, aký v tejto chvíli môže byť," uviedol po piatkovej tlačovej konferencii k Národnému futbalovému štadiónu prezident SFZ Ján Kováčik tentoraz na inú tému a ďalej pokračoval: "Platini nesmierne veľa urobil pre európsky i svetový futbal. Chcem zdôrazniť, že mnoho práce spravil predovšetkým pre ´malé´ futbalové zväzy, ktoré pred jeho príchodom nemali takú pozíciu v rámci UEFA ani v rámci Európy. Za všetko spomeniem majstrovskú a nemajstrovskú vetvu futbalovej Ligy majstrov. Michel Platini si zaslúži ten priestor na to, aby mohol očistiť svoje meno. Aby všetky inštitúcie, ktoré sme vyzvali, konali práve do obdobia, aby sa mohol zúčastniť na voľbách. Nemáme veľa informácií, ale tie, ktoré sme vo štvrtok získali priamo od jeho právnika, nás všetkých presvedčili práve o tom, aby sme tento priestor Michelovi Platinimu dali. Rozhodnutie bolo jednohlasné a všetkých 54 zväzov s tým súhlasilo."


Slovenský futbalový zväz už vo štvrtok prostredníctvom facebooku zverejnil svoje stanovisko, v ktorom vyjadruje rešpekt a uznanie Michelovi Platinimu, podporuje jeho právo na spravodlivý proces a možnosť očistenia mena. "SFZ sa pripája k výzve pre všetky zainteresované orgány (Etická a Odvolacia komisia FIFA, Medzinárodný športový súd - CAS), aby rozhodli v tejto veci do polovice novembra a nebola tak zmarená prípadná možnosť kandidatúry Michela Platiniho na funkciu prezidenta FIFA na volebnom kongrese vo februári budúceho roka," uvádza sa v stanovisku SFZ.


"Čerstvou" správou však je, že za Michelom Platinim už nestojí všetkých 54 členských krajín UEFA. Anglicko totiž stiahlo jeho podporu v nastávajúcich voľbách prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Tunajšia Futbalová asociácia (FA), ktorá v júli ako jedna z prvých privítala kandidatúru prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA), vraj získala nové informácie o spomenutých 2 miliónoch švajčiarskych frankov, ktoré Francúz dostal z účtu FIFA za prácu poradcu Seppovi Blatterovi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies