Kováčik opäť neprišiel referovať poslancom o kauze Gorila

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 12:43 • 2 min
Kováčik opäť neprišiel referovať poslancom o kauze Gorila

BRATISLAVA - Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť ani na druhý pokus nerokoval o priebehu vyšetrovania kauzy Gorila.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako sa na mimoriadne zasadnutie výboru minulý týždeň nedostavil špeciálny prokurátor Dušan Kováčik a poslanci Smeru-SD následne neschválili program rokovania iniciovaný opozíciou, sa rovnaký scenár opakoval aj dnes.

 

Predseda výboru Jaroslav Baška (Smer-SD) aj dnes ponúkol Kováčikov list, v ktorom sa ospravedlňuje a upozorňuje, že v súčasnosti nie je možné poskytovať konkrétnejšie informácie o kauze Gorila, ako tie, ktoré už boli zverejnené, lebo vec je stále živá a vyšetrovanie stále trvá. Rovnako platí sľub, že po skončení vyšetrovania a vydaní meritórneho rozhodnutia Kováčik osobne požiada poslancov o možnosť vystúpenia na zasadnutí výboru, kde podrobne rozoberie celý priebeh vyšetrovania kauzy a zodpovie na otázky poslancov.

 

Danielovi Lipšicovi (nezaradený) sa podobne ako minulý týždeň nepáčilo, že sa na mimoriadnom výbore hlasovalo o jeho programe. "Bolo už množstvo mimoriadnych výborov, kedy sa o programe nehlasovalo. Toto je svojvôľa," povedal Lipšic a vymenoval témy zasadnutí, kedy sa program brannobezpečnostného výboru neschvaľoval.

 

Baška reagoval, že podľa rokovacieho poriadku sa má hlasovať o návrhu programu výboru bez ohľadu na to, či ide o mimoriadny alebo riadny výbor. Zároveň uistil, že o návrhu programu dá do budúcna hlasovať vždy.

 

Opozícia chcela o vyšetrovaní kauzy Gorila hovoriť, lebo Kováčik podľa nej blokuje žiadosti vyšetrovateľov o vypočutie kľúčových svedkov v kauze, ktorí by vedeli raz a navždy povedať, či je spis autentický. Lipšic sa chcel Kováčika opýtať, či vie o tom, že podnikateľ Jaroslav Haščák verejne rozpráva, že sa vyšetrovania neobáva, lebo má vopred informácie, aké úkony budú urobené. "Kováčik dnes stojí na druhej strane. Ak to budeme v parlamente tolerovať, lebo sa vám to hodí, v akom štáte potom žijeme?" pýtal sa poslanec.

 

Podľa Ľubomíra Galka (SaS) ak si Kováčik dovolí takto pohŕdať poslancami, viac nemá byť špeciálnym prokurátorom. "Je namieste sa rozprávať, či neurobíme kroky, aby ním prestal byť," podotkol.

 

Opozícia už minulý týždeň avizovala, že keď neuspeje na výbore ani na druhý pokus, celú diskusiu sa pokúsi preniesť do pléna na júnovú schôdzu NR SR. Tento prísľub stále platí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies