Kováčik: NFŠ v decembri 2017 je reálny

NETKY.SK • 23 Október 2015, 16:24 • 2 min
Kováčik: NFŠ v decembri 2017 je reálny

BRATISLAVA - Podľa prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika je reálne, že Národný futbalový štadión (NFŠ) v Bratislave bude stáť v decembri 2017.

slovakia

left justify in out

"Som presvedčený, že na budúci rok sa konečne začne budovať. Pri tempe, ktoré umožňujú súčasné technológie, je tento termín splniteľný," uviedol Kováčik v rozhovore dostupnom na oficiálnom YouTube kanáli SFZ.

 

Šéf zväzu poskytol aj informácie o najbližších krokoch spojených s projektom NFŠ: "Pri ministerstve školstva vznikol riadiaci výbor Národného futbalového štadióna, som jeho členom. V najbližších dňoch sa pripraví projektová dokumentácia. Naši pracovníci ju posúdia a prípadne spripomienkujú, aby stánok spĺňal štvorhviezdičkovú úroveň. Najbližšie stretnutie sa uskutoční 2. novembra 2015."

 

Okrem NFŠ prebieha tiež program modernizácie, rekonštrukcie a výstavby štadiónov na Slovensku. "Vo Zvolene, Bardejove a Humennom sa pracuje. Prievidza definitívne prejavila záujem. Z Košíc sme dostali echo, že sa tam s výstavbou začne na budúci rok. Problematický je Prešov, kde však svitá na lepšie časy. Do projektu okrem mesta vstúpi i vyšší územný celok (VÚC). Z mítingu so županom Petrom Chudíkom mám veľmi dobrý pocit," pokračoval Kováčik. Podľa neho je najkritickejší Dolný Kubín: "Pod čiarou čaká niekoľko sídel, už sme pristúpili ku dvom zmenám. Levice vypadli z programu, financie sa presunuli do Skalice. Na základe neoficiálnych správ premiestni výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) peňažné prostriedky z Topoľčian do Serede."

 

Lídrovi SFZ sa pozdáva aj chystaný futbalovo-atletický stánok v Banskej Bystrici: "Intenzívne sa tam diskutuje. Na rekonštrukcii sa budú podieľať i Armádne športové centrum Dukla s ministerstvom obrany." Ján Kováčik priblížil tiež situáciu v Trenčíne, Nitre a Poprade: "S Trenčínom komunikujeme. Pripravuje sa projektová dokumentácia. Záujem je na strane klubu AS, ako aj mesta. Na budúci rok chcú začať stavať. Nitra je na tom rovnako ako Trenčín. Poprad so spoločnosťou Aquacity plánujú v Národnom tréningovom centre (NTC) vybudovať tréningovú plochu s prírodnou trávou, ku ktorej by na budúci rok malo pribudnúť umelé ihrisko. V blízkosti NTC sa chystá parkovisko."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies