Kováčik naďalej trénerom Good Angels, Infiniti aréna zmenila názov

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 12:18 • 2 min
Kováčik naďalej trénerom Good Angels, Infiniti aréna zmenila názov

KOŠICE - Do svojej jubilejnej desiatej euroligovej sezóny vstúpia hráčky Good Angels Košice definitívne aj s doterajším trénerom Marošom Kováčikom. Vedenie klubu sa s ním dohodlo na predĺžení zmluvy na nasledujúcu sezónu 2015/2016, jeho asistentom zostáva naďalej Peter Jankovič.

slovakia

left justify in out

"Máme staronového trénera, ktorým je Maroš Kováčik. Dohodli sme sa na ďalšiu sezónu, jeho asistentom zostáva naďalej Peter Jankovič. Maroš má možnosť napriek nižšiemu finančnému ohodnoteniu ukázať, akým je trénerom. Definitívne hráme v našej starej hale, ktorá už nebude niesť názov Infiniti, ale Angels aréna. Verím, že prostredie, ktoré v nej diváci dokážu vytvoriť, nám dopomôže k víťazstvám," uviedol generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský.

 

"Anjelky" sa v novom ročníku EL 2015/2016 predstavia v A-skupine, kde narazia na turecké kluby Fenerbahce a Galatasaray Istanbul, ruské Dinamo Kursk, talianske Schio, francúzsky Lille Métropole, maďarský Šopron a víťaza kvalifikácie medzi českým Brnom a španielskou Salamancou. "V EL chceme obstáť čestne a ukázať, že patríme do euroligovej spoločnosti. Chceli by sme obsadiť štvrté postupové miesto alebo skončiť na piatej, či šiestej pozícii znamenajúcej účasť vo štvrťfinále Európskeho pohára. So žrebom skupiny som spokojný, favoritom budú turecké kluby Fenerbahce a Galatasaray a možno sa dočkáme i diváckeho rekordu. Kursk je pre nás veľkou neznámou. Všetky ďalšie družstvá sú hrateľné," zamyslel sa Jendrichovský.

 

K dnešnému dňu má s tímom Good Angles podpísanú zmluvu šesť hráčok - Zuzana Žirková, Žofia Hruščáková, Barbora Bálintová, Martina Kiššová, Beáta Janoščíková a Slovinka Teja Oblaková. Siedmou hráčkou by sa mala stať Anna Jurčenková, ktorá je podľa slov Jendrichovského blízko k podpisu kontraktu. "Verím, že ju klub podpíše, Anka určite prinesie potrebnú chémiu do družstva. Veľmi ma potešilo, že zostal tréner Kováčik v Košiciach, pôsobím pod jeho vedením už štyri roky a viem, čo odo mňa bude chcieť. Ak sa poskladá dobré družstvo a bude fungovať chémia, tak môžeme zabojovať o postup," konštatovala Barbora Bálintová.

 

Slovami chvály na adresu hlavného kormidelníka nešetrila ani Martina Kiššová: "S trénerom sme spokojné, lepšieho trénera sme podpísať ani nemohli. Pod jeho vedením sme basketbalovo vyrástli. Čo sa týka euroligovej skupiny, tak asi ťažko môžeme povedať, že nemáme vysoké ciele, pokúsime sa zabojovať v každom zápase. Uvidíme, ako sa nám podarí poskladať tím, vzhľadom na náš rozpočet."

 

Príprava s okliešteným kádrom začne 10. augusta. K spomínaným menám by sa mali do prípravného procesu zapojiť i juniorky Vanda Kozáková a Michaela Lukáčiková (narodené v roku 1998). "Príprava začne desať týždňov pred prvým zápasom EL, teda nebudeme ju ladiť až tak na slovenskú extraligu. Veľa nás nezačne, pretože sa postupne budú pripájať ďalšie a ďalšie hráčky. Prvý oficiálny duel by sme mali odohrať 6. septembra v Krakove. Potom je program veľmi nabitý. Budeme obhajovať víťazstvo na turnaji v Trutnove, kde už teraz je prisľúbená účasť piatich euroligistov. Na konci septembra by sme chceli vycestovať na špičkový turnaj do Jekaterinburgu. Lučenec po minuloročnej skúsenosti, kde sme privítali Spartak Moskva, chce zorganizovať dobrý turnaj. Ak sa im to podarí, tak budeme mať problém s úvodnými troma až štyrmi kolami slovenskej extraligy. Budeme ich musieť preložiť, predohrať alebo dohrať," prezradil Jendrichovský.

 

Vstupné na EL podľa sektorov bude stáť 3 a 5 eur, permanentka od 30 - 50 eur, na extraligu od 1 - 3 eur. Do extraligy postúpili i košickí mužmi, s ktorými hrozia i šesť kolíznych termínov, na ich odstránení sa však pracuje. "Áno, spoločne s mestom a mužským družstvom pracujeme na odstránení týchto kolízii už teraz," potvrdil Jendrichovský.

 

Skupinová fáza EL sa začne v stredu 14. októbra 2015, Košičanky by mali podľa FIBA Europe odohrať prvý duel na domácej palubovke proti víťazovi kvalifikačného dvojzápasu. Súťaž vyvrcholí záverečným turnajom Final Four, ktorý sa uskutoční od 15.-17. apríla 2016. Miestenku naň si zabezpečia víťazi vyraďovacích sérií, do ktorých postúpia po štyri najlepšie tímy z každej skupiny. Družstvá z 5. a 6. priečky sa "presunú" do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA.

 

Program tímu Good Angels Košice v A-skupine EL:

14. októra: Good Angels – víťaz kvalifikácie Brno (ČR) – Salamanca (Šp.)

21. októbra: Fenerbahce Istanbul (Tur.) – Good Angels

28. októbra: Good Angels – Galatasaray Istanbul (Tur.)

4. novembra: Dinamo Kursk (Rus.) – Good Angels

11. novembra: Good Angels – Famila Schio (Tal.)

2. decembra: Good Angels – Lille Métropole (Fr.)

9. decembra: Uniqa Šopron (Maď.) – Good Angels

16. decembra: víťaz kvalifikácie (Brno – Salamanca) – Good Angels

6. januára 2016: Good Angels – Fenerbahce Istanbul

13. januára: Galatasaray Istanbul – Good Angels

20. januára: Good Angels – Dinamo Kursk

27. januára: Famila Schio – Good Angels

3. februára: Lille Métropole – Good Angels

10. februára: Good Angels – Uniqa Šopron

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies