Kováčik má obavy o stav Žirkovej, Toliverová sa pripojí 27. mája

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 07:24 • 2 min
Kováčik má obavy o stav Žirkovej, Toliverová sa pripojí 27. mája

BRATISLAVA - Tréner slovenských basketbalistiek Maroš Kováčik mal po piatkovom prípravnom zápase proti Ukrajine zmiešané pocity.

slovakia

left justify in out

Na jednej strane ho potešilo vysoké víťazstvo o 30 bodov, zásluhou ktorého Slovenky v príprave pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy (11.-28. júna v Maďarsku a Rumunsku) dosiahli prvý úspech po sérii troch prehier. Ako však po stretnutí priznal, trápia ho obavy o zdravotný stav Zuzany Žirkovej.

 

Opora národného tímu sledovala stretnutie proti Ukrajine iba z lavičky. Skúsenej rozohrávačke nedávno zistili nález v pravom chodidle, pre ktorý jej hrozí, že šampionát vynechá. "Musím sa priznať, že mám obavy. Dohodlo sa, že Zuzana pôjde ešte dnes večer na opakované 'cétečko'. Ten doktorský štáb sa zíde v plnom zložení prvýkrát a do zajtra by mal rozhodnúť. Sme náchylní k tomu, že neurobíme úplnú dvanástku aj s Toliverovou, ale urobíme trinástku a budeme chvíľu čakať. Lebo myslím, že pri Zuzkiných kvalitách a vodcovských schopnostiach by sa nám naša trpezlivosť trošku neskôr mohla vrátiť," povedal Kováčik, ktorému v piatok pre problémy s tretím a štvrtým krčným stavcom chýbala aj pivotka Žofia Hruščáková.

 

Slovenky čaká v sobotu proti Ukrajinkám odveta, po nej tréneri oznámia konečnú nomináciu na šampionát. V Bratislave následne spoločne absolvujú ešte dva tréningy a po krátkej pauze sa na budúci týždeň opäť zídu pred odchodom na turnaj do Karlových Varov. Tam už bude prítomná aj rozohrávačka Kristi Toliverová, Američanka so slovenským pasom sa pripojí k tímu 27. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies