Kováčik, Kliment a Belaník na kongres FIFA do Brazílie

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 17:47 • 2 min
Kováčik, Kliment a Belaník na kongres FIFA do Brazílie

BRATISLAVA - Duelom základnej A-skupiny medzi domácou Brazíliou a Chorvátskom v Sao Paule sa o desať dní začnú vo štvrtok 12. júna o 22.00 h SELČ súťažné boje jubilejného XX. svetového šampionátu vo futbale.

slovakia

left justify in out

Slovenská reprezentácia sa na rozdiel od predchádzajúcich MS 2010 v JAR neprebojovala medzi 32 účastníkov záverečného turnaja, v Brazílii však bude mať SR zastúpenie.

 

"Pred majstrovstvami sveta sa vždy koná kongres Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA, tento rok nebude výnimka. Kongres, ktorý teraz nie je volebný, sa uskutoční v dňoch 10. a 11. júna. Slovensko bude mať trojčlenné zastúpenie, a to prezidentom Slovenského futbalového zväzu Jánom Kováčikom, viceprezidentom SFZ pre štátnu reprezentáciu a medzinárodné vzťahy Karolom Belaníkom a mojou osobou," uviedol v pondelok popoludní pre agentúru SITA generálny sekretár SFZ Jozef Kliment. Podľa jeho slov minivýprava odcestuje v nedeľu 8. júna vo večerných hodinách z Viedne cez Frankfurt do Sao Paula. "Všetci prítomní delegáti dostali od organizátorov pozvanie na otvárací duel Brazília - Chorvátsko, ktorí si pozrieme na vlastné oči. V Sao Paule sa však nezdržíme, po linke Mníchov - Viedeň budeme späť na Slovensku v sobotu 14. júna." 

 

Okrem spomenutého tria najvyšších zväzových predstaviteľov budú v Brazílii účinkovať aj asistent trénera slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič a ďalší kormidelník Vladimír Koník, ktorý sedel naposledy na lavičke FC Nitra. "Na základe požiadavky trénera A-tímu Jána Kozáka túto dvojicu vyslal Slovenský futbalový zväz na MS 2014 ako pozorovateľov. Cieľom bolo sledovať v akcii Španielsko, nášho súpera v najbližšej kvalifikácii o postup na ME 2016," informoval ďalej Jozef Kliment. Spomenuté duo kormidelníkov napokon uvidí Španielov v dueli s Holanďanmi a pozrie si ešte dva súboje Argentína - Bosna a Hercegovina a Nemecko - Portugalsko. 

 

Slovensko mohlo mať na MS 2014 v Južnej Amerike aj priamu účasť na trávniku. V širšej nominácii rozhodcov totiž figuroval aj slovenský asistent Roman Slyško po boku českého hlavného arbitra Pavla Královca a jeho krajana "na čiare" Martina Wilczeka. "Bohužiaľ, do konečného výberu rozhodcovských trojíc pre tohtoročný svetový šampionát v Brazílii sa nedostali," skonštatoval generálny sekretár SFZ. Európsku futbalovú úniu (UEFA) bude na MS 2014 zastupovať deväť arbiterských trojíc, spomenutú česko-slovenskú napokon nevybrali z kandidátov. Pod hlavičkou UEFA sa predstavia rozhodcovia z Nemecka, Turecka, Švédska, Holandska, Srbska, Portugalska, Talianska, Španielska a Anglicka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona