Kovačič: Španieli majú neskutočné mužstvo, takže pôjde o náročný duel

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 17:05 • 2 min
Kovačič: Španieli majú neskutočné mužstvo, takže pôjde o náročný duel

BORDEAUX/LENS - V utorkových večerných zápasoch so začiatkom o 21.00 h sa na majstrovstvách Európy vo Francúzsku rozhodne aj o konečnom poradí v D-skupine.

slovakia

left justify in out

Španieli, ktorí si zabezpečili postup už po dvoch dueloch, si v šlágri a zároveň súboji o prvé miesto v Bordeaux zmerajú sily s Chorvátmi. V druhom stretnutí zabojujú o priamy postup reprezentanti Česka, ktorí sa v Lens stretnú s hráčmi Turecka. Okrem už istých postupujúcich Španielov majú šancu na prienik do osemfinále všetky tri krajiny.


Futbalisti Chorvátska potrebujú na istotu priameho postupu zo zápasu proti Španielsku minimálne bod. Španielom zasa stačí na zabezpečenie si prvého miesta neprehrať. Chorvátski reprezentanti nezdolali španielskych hráčov od roku 1994, ich celková bilancia je jedno víťazstvo, jedna remíza a tri prehry. Naposledy sa im to podarilo v prípravnom dueli v marci 1994 vo Valencii - triumf 2:0 zariadili vtedy Robert Prosinečki a Davor Šuker. Bolo to vôbec prvé chorvátske víťazstvo na ihrisku súpera od vyhlásenia nezávislosti. Po tomto úspechu nasledovali štyri zápasy bez výhry, ten najčerstvejší prišiel na ME 2012 (0:1). Bol to jediný súťažný zápas, všetky ostatné boli z kategórie prípravných.


"Situácia v skupine je zrazu zamotaná. V stretnutí s Českom (2:2) sme už boli prakticky v osemfinále a odrazu sa všetko zmenilo. Sústreďujeme sa však na našu hru a stále môžeme skončiť na prvom mieste. Bude to podľa mňa odlišný zápas, Španieli už majú na konte šesť bodov a už sú v osemfinále. Myslím si, že budú šetriť niektorých kľúčových hráčov a nenastúpia v najsilnejšom zložení. Aj tak majú neskutočné mužstvo, silní sú aj hráči z lavičky, takže pôjde o náročný duel. Ako som už povedal, sme pripravení a musíme získať plný počet bodov," povedal pre oficiálny web UEFA stredopoliar Chorvátska Mateo Kovačič.


Španieli podľa Davida Silvu neberú duel proti Chorvátom na ľahkú váhu a tiež im pôjde o zisk troch bodov. "Potrebujeme zostať pri zemi. Sme pokojní a chceme v tom pokračovať. Mali sme veľmi dobrý štart do turnaja, vyhrali dva zápasy a teraz na nás čaká náročný zápas proti Chorvátsku. Potrebujeme vyhrať alebo remizovať, aby sme zostali na prvom mieste v skupine. Musíme sa udržať na momentálnej úrovni a ak sa nám to podarí, môžeme vyhrať majstrovstvá Európy," uviedol ofenzívny stredopliar Manchestru City.


Futbalisti Česka v prípade víťazstva nad Tureckom sa môžu priamo kvalifikovať do osemfinále, pokiaľ Chorvátsko nebude bodovať v súboji so Španielskom. Inak Česi aj Turci v prípade víťazstva budú čakať na vývoj v tabuľke tretích tímov, vzájomná remíza by zrejme pochovala ich nádeje. Obaja sa spolu stretli dokopy deväťkrát, v piatich prípadoch sa tešili z víťazstva Česi, jeden zápas sa skončil nerozhodne a trikrát sa zrodila výhra Turkov.


"Chystám 3 - 4 zmeny v základnej zostave. Nielen preto, že sa zranil Tomáš Rosický, ale aj pre niektoré výkony v zápase proti Chorvátsku," povedal pre UEFA český tréner Pavel Vrba. "Turecko má veľmi silný tím, množstvo dobrých hráčov, ktorí pôsobia v najlepších kluboch. Hrali sme proti nim dvakrát v kvalifikácii, raz sme vyhrali a raz prehrali. Teraz to bude úplne iný duel, ale verím, že s víťazným koncom pre nás," dodal útočník Tomáš Necid.


Turecký kouč Fatih Terim pred utorňajším súbojom proti Česku apeluje na fanúšikov, aby podporili národný tím vo veľmi dôležitom stretnutí. "Nikto by nemal pochybovať, že urobíme všetko pre úspech. Ja a celý tím chceme vyjadriť, že doterajšie výsledky nás úprimne mrzia. Tých, ktorí nám fandia, prosím, aby nás podporili v dueli proti Česku," povedal Terim.

Tabuľka D-skupiny:


1. Španielsko 2 2 0 0 4:0 6 - istý postup do osemfinále
2. Chorvátsko 2 1 1 0 3:2 4
3. Česko 2 0 1 1 2:3 1
4. Turecko 2 0 0 2 0:4 0

Doterajšie výsledky v D-skupine:


Turecko - Chorvátsko 0:1
Španielsko - Česko 1:0
Česko - Chorvátsko 2:2
Španielsko - Turecko 3:0



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies