Kovačič novou posilou Realu Madrid, podpíše šesťročnú zmluvu

NETKY.SK • 18 August 2015, 16:55 • 2 min
Kovačič novou posilou Realu Madrid, podpíše šesťročnú zmluvu

MILÁNO - Španielsky futbalový vicemajster Real Madrid v utorok potvrdil príchod chorvátskeho reprezentanta Matea Kovačiča z Interu Miláno.

slovakia

left justify in out

Vedenie "bieleho baletu" uviedlo, že 21-ročný ofenzívny stredopoliar podpíše s klubom šesťročnú zmluvu a v stredu ho po absolvovaní rutinnej lekárskej prehliadky oficiálne predstavia verejnosti na prezentácii na štadióne Santiaga Bernabeu.

 

Ako informovala agentúra AP, za Kovačiča by mal Real položiť na drevo 30 miliónov eur. V Madride by mal byť výraznou pomocou do stredu poľa ku reprezentačnému kolegovi Lukovi Modričovi, Nemcovi Tonimu Kroosovi a o "flek v základe" by sa mal pobiť s hráčmi ako Isco, Asier Illarramendi a Casemiro.

Odchod Kovačiča zo San Sira potvrdil už v pondelok lodivod Interu Roberto Mancini, ktorý si tiež posťažoval na pravidlá finančného fair play UEFA. Práve kvôli nim musel totiž Inter talentovaného stredopoliara predať. Mancini pre klubový web Interu povedal, že nik nie je zo situácie šťastný. "Od prezidenta cez riaditeľov, mňa a jeho spoluhráčov. Nikoho to neteší. Mohol byť budúcnosťou Interu. Sú tu ale finančné pravidlá fair play UEFA a to musíme rešpektovať."

 

Inter v minulej sezóne skončil v Serii A až ôsmy a zostal bez pohárovej Európy. V máji sa dohodol s UEFA, že musí zaplatiť pokutu 20 miliónov eur za porušenie finančných pravidiel, šesť okamžite a ďalších 14 podmienečne. Preto už predal aj švajčiarskeho krídelníka Xherdana Shaqiriho do Stoke City. "Kovačič a Shaquiri odišli z rovnakých dôvodov, ale verím, že ich nahradíme ďalšími hráčmi. Musí to byť rýchlo, lebo liga začína čoskoro," dodal Mancini.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona