Kovačevičovi hrozí dištanc za zákrok na Kopeckého

NETKY.SK • 15 Február 2014, 14:38 • 2 min
Kovačevičovi hrozí dištanc za zákrok na Kopeckého

SOČI - Tomáš Kopecký je po zákroku Sabahudina Kovačeviča zranený v hornej časti tela.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Disciplinárna komisia olympijského hokejového turnaja sa bude na svojom prvom mimoriadnom zasadnutí v Soči zaoberať zákrokom slovinského obrancu Sabahudina Kovačeviča na Slováka Tomáša Kopeckého v sobotňajšom zápase A-skupiny. Na základe videozáznamu posúdi zákrok a rozhodne o prípadnom dodatočnom potrestaní slovinského hokejistu. Dvadsaťsedemročný Kovačevič hral v predchádzajúcich dvoch sezónach za HK Poprad v slovenskej Tipsport extralige, v súčasnosti je hráčom kazašského Sary-Arka Karaganda.

Kopecký musel nútene odstúpiť zo zápasu so Slovinskom v polovici prvej tretiny, keď ho trafil pri súboji pred súperovou bránkou najskôr lakťom do hlavy Sabahudin Kovačevič a potom útočníka SR ešte priľahol a korčuľou zasiahol Aleš Kranjc. Kopecký len s veľkými problémami a trocha dezorientovaný odkorčuľoval na striedačku a po chvíli odišiel do šatne. Od začiatku druhej tretiny ho nahradil v zostave Michel Miklík. 
"Tomáš Kopecký má zranenie v hornej časti tela, ale ešte nepoznáme jeho rozsah, keďže neabsolvoval kompletné vyšetrenie. Nevieme, či zajtra proti Rusku nastúpi," povedal na pozápasovej tlačovej besede tréner Vladimír Vůjtek. 

Slovenskému tímu sa postupne rozpadá ofenzíva. Už v prvom stretnutí na turnaji s USA musel pre zranenie predčasne odstúpiť Tomáš Marcinko, pre nedoliečenie zlomenej kľúčnej kosti do Soči nepricestoval Marián Gáborík. V tíme chýba aj ofenzívne ladený obranca Ľubomír Višňovský. "Na zranenia sa nemôžeme vyhovárať. Musíme hrať s tými hráčmi, ktorých máme k dispozícii. Verím, že sa nám na nedeľňajší zápas podarí mužstvo nabudiť. Dnes sme hrali lepšie ako s Američanmi, ale nepresadili sme sa v koncovke. Mám nádej, že proti silnému Rusku odohráme dobrú partiu," dodal Vladimír Vůjtek.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona