KOVÁČ: Bezplatné spravodajstvo TASR aj pre krajanov

NETKY.SK • 30 September 2011, 17:21 • 2 min
KOVÁČ: Bezplatné spravodajstvo TASR aj pre krajanov

KOVÁČ: Bezplatné spravodajstvo TASR aj pre krajanov

slovakia

left justify in out

img

Predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) M. Vetrák si plní svoje sľuby a v spolupráci s Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky (TASR) pripravil dlho očakávané spustenie interaktívneho modulu „widgetu“ správ o Slovákoch v zahraničí, ktoré si môžu krajanské média bezplatne umiestniť na svoje webové stránky.
      Táto požiadavka od našich krajanov už niekoľko rokov rezonovala na Stálych konferenciách Slovenskej republiky a Slovákov žijúcich v zahraničí ako jedna z aktivít, ako by Slovenská republika mohla pomôcť k lepšej informovanosti našich krajanov. Hoci niektorí predstavitelia krajanských komunít o tejto problematike rokovali niekoľko rokov aj s bývalým vedením ÚSŽZ, výsledky rokovaní boli vždy negatívne.
      „Sen sa stal skutočnosťou“ – takto vyjadrujú viacerí krajania svoje nesmierne nadšenie, že tak skoro po nástupe M. Vetráka do vedenia úradu, sa ich dlhoročná požiadavka pretavila do reality. „Je to jedna z ďalších aktivít, ktoré som ako prioritné prezentoval pri svojom nástupe do funkcie. Tento modul sa stáva užitočným mediálnym nástrojom na zlepšenie informovanosti našich krajanov o svojich aktivitách po celom svete ako aj priblíženie krajanskej problematiky občanom Slovenskej republiky“ – vyjadril sa predseda ÚSŽZ a dodal: „Veľké veci sa neraz skladajú z množstva menších vecí. Aj cieľ, ktorým je komplexné skvalitnenie informovanosti našich krajanov sa podarí len vtedy, ak sa sústredíme na postupné zavádzanie efektívnych a často finančne nenáročných nástrojov, a to aj s pomocou korektných a ústretových partnerov, akým bolo v tomto prípade TASR“.
      Krajanské média v zahraničí si môžu bezplatne umiestniť na svoju webovú stránku spravodajský „widget“, ktorý si vedia veľmi flexibilne prispôsobiť grafike vlastnej stránky od názvu modulu, farby a rozsahu zverejnených správ. Vďaka špeciálnej kategórie TASR „slovacika“ je výber správ nastavený iba na informácie týkajúce sa problematiky Slovákov v zahraničí. Takýto spravodajský modul môže byť veľmi užitočnou pridanou hodnotou pre užívateľov jednotlivých krajanských web stránok a zároveň veľmi dobrým nástrojom pre celosvetové zviditeľnenie aktivít slovenských komunít žijúcich v zahraničí. ÚSŽZ zavedením tohto modulu ušetrí finančné prostriedky krajanov a zároveň dosiahne úsporu v štátnom rozpočte niekoľko tisíc eur, ktoré doteraz individuálne každoročne požadovali viacerí žiadatelia – jednotlivci a krajanské organizácie na tie isté služby TASR z dotácií ÚSŽZ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona