Koučovi Celticu Rodgersovi veľmi odľahlo, Casillas: Fantastický výkon

NETKY.SK • 24 August 2016, 09:02 • 2 min
Koučovi Celticu Rodgersovi veľmi odľahlo, Casillas: Fantastický výkon

GLASGOW - Celtic Glasgow, FC Porto, AS Monaco, Legia Varšava a Ludogorec Razgrad. To je prvých päť futbalových klubov, ktoré si vybojovali v záverečnej kvalifikačnej fáze v utorok vytúženú skupinu prestížnej ligy majstrov 2016/2017. V stredu sa k nim pridá ďalších päť mužstiev, ktorými sa skompletizuje menoslov 32 elitných účastníkov skupinovej fázy.

slovakia

left justify in out

Medzi nimi nebude český šampión Viktoria Plzeň na lavičke so slovenským trénerom Romanom Pivarníkom. V utorňajšej odvete play off iba remizoval s Ludogorcom Razgrad 2:2, pričom v prvom meraní síl v Sofii prehral s bulharským tímom 0:2. Okrem autora jedného gólu Michala Ďuriša sa v základnej zostave "viktoriánov" objavili traja jeho krajania - brankár Matúš Kozáčik, stredopoliar Jakub Hromada a útočník Marek Bakoš. Plzeň napriek vypadnutiu v európskom pohári číslo jeden bude pokračovať v skupinovej časti Európskej ligy UEFA 2016/2017.

 

Škótsky Celtic Glasgow tiež prešiel s dávkou šťastia cez izraelský tím Hapoel Beer Sheva. Ten po prehre 2:5 na ostrovoch vyhral v domácej odvete 2:0 a len jediný gól ho delil od senzačného prieniku do skupinovej fázy a obratu proti tímu Brendana Rodgersa. A to ešte na začiatku nepremenil domáci Maharan Radi penaltu, ktorú zlikvidoval brankár hostí Craig Gordon. Celtic hral bojazlivo, izraelský majster dominoval od začiatku do konca, a aj preto Rodgersovi po zápase veľmi odľahlo. "Bolo to pravdepodobne najdlhších 90 minút, ktoré som zažil ako tréner na lavičke mužstva. Myslím si, že Beer Sheva hral výborne. Ale on nemal čo stratiť. Musím však pogratulovať mojim hráčom za odvedenú prácu. Bolo to o tom, aby sa nezlomili. V príprave sme dávali dôraz aj na psychiku. A myslím si, že v defenzíve sme boli výborní oproti zápasom v minulosti, na to som nesmierne pyšný," citovala jeho slová agentúra DPA.

 

"Je to pre nás kruté. Urobili sme dnes takmer úplne všetko, napriek tomu nám jeden gól chýbal," povedal domáci Ben Sahar, ktorý otvoril skóre v 21. minúte.

 

Poľský majster Legia Varšava, ktorý v 3. predkole vyradil slovenského šampióna AS Trenčín, si na ihrisku írskeho Dundalku triumfom 2:0 vydláždil cestu za postupom. V domácej odvete sa dlho zahrával s ohňom, napokon však remizoval 1:1 a postúpil.

 

FC Porto v súboji dvoch veľkoklubov vyradil AS Rím, na ihrisku ktorého triumfoval 3:0. Taliansky tím absolútne nezvládol odvetu na Olympijskom štadióne najmä po psychickej stránke, keď dvaja jeho hráči (De Rossi, Emerson) inkasovali červené karty, čím posadili súpera na koňa. "Od nás to bol fantastický výkon. Vyhrať v Taliansku, to nie je nikdy jednoduché. Vylúčenia domácich nám samozrejme pomohli, ale góly sme museli streliť aj tak my," uviedol skúsený brankár Porta Iker Casillas.

 

Kvalifikoval sa aj AS Monaco na úkor španielskeho Villarrealu po výsledkoch 2:1 (v) a 1:0 (d). Vedeli sme, že odveta bude pre nás veľmi ťažká, keďže sme prehrali prvý zápas doma. "Dreli sme, bojovali, ale potrebný gól na ihrisku súpera sme nestrelili," zhodnotil kouč Villarrealu Fran Escriba.

 

Play off LM skompletizujú stredajšie odvety. Žreb skupín sa uskutoční vo štvrtok 25. augusta o 18.00 SELČ v Monte Carle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies