Kouč USA Klinsmann: Na šampionáte budem spievať obe hymny

NETKY.SK • 18 December 2013, 12:30 • 2 min
Kouč USA Klinsmann: Na šampionáte budem spievať obe hymny

BERLÍN - Nemecký tréner futbalovej reprezentácie USA Jürgen Klinsmann v tom má jasno. Počas finálového turnaja majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii bude spievať v dueli proti Nemecku obe štátne hymny.

slovakia

left justify in out

Bývalý útočník nemeckého národného tímu sa dostane do zvláštnej situácie 26. júna v brazílskom Recife, keď je inkriminovaný duel na programe. Okrem týchto dvoch tímov sa v základnej G-skupine ešte predstavia reprezentácie Ghany a Portugalska.

Klinsmann, ktorý bol trénerom Nemecka na MS 2006, pre agentúru dpa vyhlásil, že určite bude spievať nemeckú hymnu rovnako ako "neskutočne nádherný" hymnus USA. Štyridsaťdeväťročný Klinsmann žije posledných 15 rokov v USA, pričom prvú "americkú horúčku" zažil už ako 19-ročný, keď tam bol na výlete s tímom Stuttgarter Kickers. Jeho manželka je Američanka a jeho deti sa údajne cítia viac Američania ako Nemci.     V spomínanom súboji na svetovom šampionáte dôjde aj k stretnutiu Klinsmanna so svojim bývalým asistentom a súčasným kormidelníkom "Nationalelf" Joachimom Löwom. Obaja sú priateľmi a Klinsmann  zdôraznil, že to tak zostane bez ohľadu na to, čo sa stane na hracej ploche. 
            



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona