Kouč Uruguaja na protest odstúpil z funkcie v FIFA

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 08:58 • 2 min
Kouč Uruguaja na protest odstúpil z funkcie v FIFA

RIO DE JANEIRO - Trénera uruguajskej futbalovej reprezentácie Óscara Tabáreza nahneval trest pre jeho zverenca Luisa Suáreza natoľko, že na protest proti nemu odstúpil z pozície v strategickej komisii Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatsedemročný kouč nevyužil tradičnú 15-minútovú predzápasovú tlačovú konferenciu na to, aby rozprával o sobotňajšom osemfinálovom stretnutí proti Kolumbii, ale vo svojom monológu sa venoval najhorúcejšej kauze majstrovstiev sveta v Brazílii. Tabárez obvinil zástupcov médií z anglicky hovoriacich krajín, že vyvinuli enormný tlak na disciplinárnu komisiu FIFA a tá následne exemplárne potrestala Suáreza.

 

"Nebolo to práve šťastné rozhodnutie. Pýtam sa: Kto vyhrá? Kto prehrá? Kto z neho vyťaží? Kto bude poškodený? Kto chcel, aby to takto dopadlo? Tí, ktorí potrestali Suáreza, majú úplne iné hodnoty a uznávajú odlišné princípy ako ja," uviedol na stretnutí s novinármi Tabárez. Na tlačovú konferenciu s ním neprišiel žiadny uruguajský futbalista, hoci podľa nariadenia FIFA je to povinnosť.


"Čakali sme nejaký trest pre Suáreza, ale nikdy sme si nemysleli, že bude taký prísny. Dĺžku dištancu do veľkej miery ovplyvnili niektorí žurnalisti. Zamestnanci niektorých médií okamžite po zápase volali po prísnom treste. Neviem, z akej krajiny boli tí žurnalisti, ale všetci hovorili po anglicky," doplnil rozčertený Tabárez a na záver venoval pár slov aj kanonierovi L. Suárezovi, ktorý sa už vrátil do vlasti: "Pre Luisa Suáreza, osobu, ktorá vždy bola s nami. Poznáme ho lepšie ako ktokoľvek iný. Cestu, na ktorú sa vydal, si prejde ešte mnohokrát. Vždy bude začínať odznova, ale nikdy na nej nebude sám. Sme s tebou Luis." Tabárez sa následne zdvihol, neodpovedal na otázky prítomných novinárov a opustil tlačovú konferenciu. 

 

Ako je známe, juhoamerický futbalista Luis Suárez pohrýzol do ramena talianskeho súpera Giorgia Chielliniho počas vzájomného zápasu na majstrovstvách sveta v Brazílii. Za už jeho tretí takýtoincident dostal od FIFA dištanc na deväť súťažných zápasov za národný tím. Obávaný strelec nenastúpi ani za FC Liverpool v prvých troch dueloch skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/2015 a vynechá aj úvodných deväť vystúpení "The Reds" v nasledujúcom ročníku anglickej Premier League. 

Strategická komisia zasadá maximálne dvakrát za rok a zaoberá sa smerovaním futbalu v budúcnosti a politickým, ekonomickým a sociálnym vplyvom odvetvia. Jej šéfom je prezident FIFA Sepp Blatter. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona