Kouč Trnavy spokojný s jeseňou, ale nie s domácimi duelmi

NETKY.SK • 25 November 2013, 14:14 • 2 min
Kouč Trnavy spokojný s jeseňou, ale nie s domácimi duelmi

TRNAVA - Futbalistom Spartaka Trnava patrí po dosiaľ odohraných 18 kolách tejto sezóny 7. miesto v najvyššej súťaži, na lídra ŠK Slovan Bratislava majú momentálne dvanásťbodový odstup. Tréner "andelov" Juraj Jarábek vyjadril spokojnosť s tesným víkendovým víťazstvom 3:2 nad tímom svojho bývalého zamestnávateľa FC ViOn Zlaté Moravce i s jesenným účinkovaním.

slovakia

left justify in out

"Máme 27 bodov, to sa nám pred začiatkom tohto ročníka Corgoň ligy ani nesnívalo. A ešte je pred nami duel v Banskej Bystrici, pokúsime sa naše postavenie ešte zlepšiť," citovala oficiálna stránka trnavského klubu slová lodivoda Spartaka.

Horšie už vyznieva hodnotenie Jarábka, pokiaľ ide o domáce vystúpenia. Kým na súperovej pôde jeho zverenci neprehrali už tri mesiace (naposledy 23. augusta v súboji 7. kola v Zlatých Moravciach 0:2, pozn.), keď potom postupne zabodovali v Nitre (1:0), Dunajskej Strede (4:1), Trenčíne (2:2), Košiciach (3:1) a Žiline (0:0) a "vonku" získali dovedna 11 bodov, v domácom prostredí "spartakovci" zaostávajú za očakávaniami. Pred spomenutým trojbodovým zápisom proti Zlatým Moravciam podľahli futbalisti Trnavy na Štadióne Antona Malatinského svojim protivníkom až trikrát (Slovan 1:3, Myjava 0:1, Ružomberok 1:4) zo štyroch zápasov, uspeli len 28. septembra proti Senici (1:0). V doterajších deviatich domácich stretnutiach si vybojovali 16 bodov. "Pre mňa je to záhada, niektorí hráči sa asi boja," vyjadril sa 51-ročný kormidelník trnavského mužstva Juraj Jarábek na margo hry jeho zverencov v domácich dueloch a dodal: "Hovorím im, že trenírky musia mať hnedé zvonku, nie zvnútra. Pracujeme na odstránení tohto bloku, v zime zvažujeme zaradenie psychológa. Hrať v trnavskom prostredí je ťažké. Treba s hráčmi pracovať aj mentálne. Ľudia sú schopní nosiť ich po Trnave na rukách, to treba využiť a nie vnímať výkriky nejakých asociálov. Hráč musí byť na to nachystaný."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies