Kouč Toni Nadal sa emotívne rozlúčil so synovcom Rafom ako zverencom

NETKY.SK • 22 November 2017, 15:42 • 2 min
Kouč Toni Nadal sa emotívne rozlúčil so synovcom Rafom ako zverencom

MADRID - Spoločná tenisová púť kouča Toniho Nadala a jeho synovca Rafaela, aktuálnej svetovej jednotky, sa po viac ako štvrťstoročí skončila, tréner ju emotívne zrekapituloval pre denník El País.

slovakia

left justify in out

"Masters v Londýne boli naším posledným turnajom bok po boku. Uzavrela sa kapitola, ktorá trvala 27 rokov, odkedy potomok môjho brata Sebastiána prvý raz vkročil na kurt. Teraz odchádzam z jeho zázemia, ale moje tenisové pôsobenie pokračuje, pretože zanietenie pre tento šport a láska k nemu, našťastie, zostávajú nemenné," napísal v texte s titulkom "Vďaka, Rafael" 56-ročný Toni Nadal, ktorý počas tejto sezóny oznámil, že s 31-ročným ľavorukým Malorčanom pobudne už iba v súťažnom ročníku 2017. Plánuje presunúť akcent na tenisovú ustanovizeň Rafa Nadal Academy na Malorke.

"Cítim potrebu zdôrazniť, že synovec Rafael je najzásadnejším strojcom môjho šťastia. Náš vzťah bol atypicky jednoduchý v kontexte prostredia, v ktorom sme sa pohybovali. Vďaka nemu som zažil niečo, čo prekonalo všetky moje trénerské sny. Precestoval som s ním neskutočné končiny a zoznámil som sa s vplyvnými a zaujímavými ľuďmi z rôznych sfér. Teraz som vysoko cenený a uznávaný, lebo jeho pričinením som sa dostal do povedomia viac, než som si zaslúžil," skonštatoval Toni Nadal.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona