Kouč tímu SR “21” Hapal očakáva s Estónskom dobré porovnanie

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 12:35 • 2 min
Kouč tímu SR “21” Hapal očakáva s Estónskom dobré porovnanie

SENICA - Prvou previerkou slovenskej futbalovej "dvadsaťjednotky" v tomto kalendárnom roku bude stredajšie (17.30 h) senické stretnutie s výberom Estónska do 23 rokov na úvod novej edície dlhodobého prípravného turnaja Challenge Trophy.

slovakia

left justify in out

V utorok 29. marca nasleduje myjavský zápas proti tureckým rovesníkom v 8. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska. Na spomenuté duely pripravil tréner Pavel Hapal s výnimkou pätorky Matúš Hruška, Marek Rodák, Branislav Niňaj, Jakub Hromada a Tomáš Vestenický dve odlišné nominácie. Zabezpečil tým plnohodnotný prístup k súboju s Estónskom, do marcového eliminačného kádra totiž pribudne ešte jeden hráč.

Kým z pobaltskej krajiny príde o dva roky staršia reprezentácia, vo farbách Slovenska nastúpia futbalisti pod vekovou hranicou "21". "Zamerali sme sa na spoznanie nových hráčov, mladších ročníkov. Je to prípravný zápas pre chlapcov, ktorých sme nevideli, nemali možnosť predstaviť sa v kvalifikácii alebo sa nachádzajú v širšom kádri. Challenge Trophy sme využili, aby ročník 1996 doplnený o 1995 a 1994 mal kontakt s najcennejším dresom. Stále to je medzinárodná konfrontácia, verím, že sa nachystajú náležite," prezradil plány na prvú časť marcového asociačného termínu Hapal.

Estónsky futbal v slovenskej verejnosti príliš nerezonuje, realizačný tím SR "21" na čele so 46-ročným českým koučom však disponuje poznatkami o najbližšom súperovi: "Videli sme ich proti Španielom. Boli slabší, neuspeli, ale vedia hrať futbal. Čaká na nás dobré porovnanie. Podstatný nie je až tak výsledok, skôr zoznámenie sa s chalanmi." Zverenci sa informácie dozvedali postupne počas kempu na Kopaniciach. Stredopoliar MŠK Žilina Miroslav Káčer stredajšie predstavenie vníma ako prípravu na eliminačné: "Vynasnažíme sa podať čo najlepší výkon, aby sme sa zmestili do výberu na ďalší zraz. Tréner v klube nám pripomenul, aby sme ukázali, čo v nás je, a možno práve niekoho z nás Žilinčanov donominujú na Turecko."

Využitie senického dejiska má zabrániť rozbitiu myjavského trávnika pred meraním síl s vrstovníkmi z Turecka. "Počasie môže byť všelijaké. V Senici sme sa v minulosti stretli s Čechmi. Poznám to tam, miestny štadión vyhovuje. Dúfam, že všetko klapne," pokračoval bývalý kormidelník FK Senica Hapal. Mladí Slováci v Challenge Trophy obhajujú celkové prvenstvo a radi by ho zopakovali. "Nerobíme rozdiel medzi kvalifikáciou a Challenge Trophy, tiež to je turnaj, kde chceme triumfovať," uviedol Jakub Hromada. Ten prostredie na Záhorí rovnako ako Pavel Hapal pozná dôverne, keďže je záložníkom práve FK Senica.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies