Kouč Sevilly Emery: Finále radšej v Číne ako na Camp Nou

NETKY.SK • 12 Február 2016, 10:19 • 2 min
Kouč Sevilly Emery: Finále radšej v Číne ako na Camp Nou

SEVILLA - Súperom španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona vo finále tamojšieho Kráľovského pohára (Copa del Rey) bude FC Sevilla. Andalúzania vo štvrtok zvládli odvetu semifinále na trávniku Celty Vigo (2:2) a v súčte s domácim triumfom 4:0 sa tešili z postupu.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi hrdý na moje mužstvo za to, ako tento duel zvládlo," cituje portál fourfourtwo.com slová trénera Sevilly Unaia Emeryho. Jeho zverenci prehrávali na štadióne Balaídos vo Vigu už 0:2 po presných zásahoch Iaga Aspasa, góly Évera Banegu a Jevgena Konopľanku však napokon zariadili nerozhodný rezultát.


"Páčilo sa mi, ako sme hrali bez lopty aj s ňou. Je dôležité, že sme nakoniec neprehrali," doplnil Emery, ktorý okamžite po stretnutí vyslovil obavy z dejiska finálového stretnutia. Minuloročný duel o Copa del Rey medzi FC Barcelona a Athleticom Bilbao sa uskutočnil na domovskom štadióne prvého menovaného tímu. Katalánci vtedy triumfovali 3:1.


"Dúfam, že sa finále znova nebude hrať na Camp Nou v Barcelone, tak ako minulý rok. To by som radšej uvítal, keby sa hralo v Číne. Preferujem prostredie, kde sa fanúšikovia Sevilly budú cítiť pohodlne, nie štadión Camp Nou. Bolo by nespravodlivé, keby hrala Barcelona znova finále pohára doma. Jej hráči by boli vo výhode. Bolo by to ako keby mali k dispozícii ďalšieho Messiho," skonštatoval 44-ročný Unai Emery.


Na slová kouča FC Sevilla zareagoval aj prezident klubu José Castro. "Sevilla zrejme nebude hrať na Camp Nou. Jednou z možností je štadión Atlética alebo Realu Madrid. Španielska futbalová federácia by mala rozhodnúť v piatok alebo v pondelok. Dúfam, že vyberú dobré miesto," povedal Castro.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies