Kouč Lipták: Verím, že fanúšikovia chápu naše rozhodnutie

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 18:22 • 2 min
Kouč Lipták: Verím, že fanúšikovia chápu naše rozhodnutie

BRATISLAVA - "Dominika vždy milovala fedcupové zápasy a aj bude milovať - je pre ňu česť reprezentovať a špeciálne pred našimi fanúšikmi," uviedol kapitán reprezentácie a zároveň kouč Dominiky Cibulkovej Matej Lipták.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie Dominiky Cibulkovej a jej osobného trénera Mateja Liptáka, zároveň kapitána fedcupovej reprezentácie, o vynechaní štartu slovenskej tenisovej jednotky 19. - 20. apríla 2014 v Québec City proti domácim Kanaďankám v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 družstiev žien sa nerodilo ľahko. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré šéf realizačného štábu poskytol agentúre SITA. Podrobne vysvetlil dôvody, okolnosti a aspekty tohto kroku.

 

"Po dlhom a náročnom zvažovaní sme sa spolu s Domčou a ostatnými členmi jej tímu rozhodli, že Dominika na nasledujúci zápas do Kanady nepocestuje. Bolo to pre nás ťažké rozhodnutie, lebo Dominika doteraz chýbala vo Fed Cupe jediný raz - aj to pre zranenie. Vždy milovala fedcupové zápasy a aj bude milovať - je pre ňu česť reprezentovať a špeciálne pred našimi fanúšikmi. Pre mňa to bola o to náročnejšia úloha, lebo som jej tréner a zároveň aj fedcupový kapitán. Tohtoročná sezóna sa však vyvíja pre Dominiku veľmi pozitívne, a preto sme sa rozhodli koncentrovať sa v tom čase a aj celú sezónu na jej individuálne výkony a neriskovať zranenie alebo nedostatočnú prípravu na turnaje, ktoré po Fed Cupe nasledujú. Fedcupové zápasy sú veľmi náročné psychicky aj fyzicky a z minulosti vieme, že to malo na Dominiku na nasledujúcich turnajoch negatívny dopad. Vzhľadom na tieto skutočnosti sme sa rozhodli koncentrovať sa v tomto roku na turnaje," uviedol Lipták. 

 

Šiestu sezónu na fedcupovej lavičke pôsobiaci kouč upozornil na kontext a bežnú prax u iných tenistiek: "Za takýchto okolností nenastupujú vo Fed Cupe aj iné hráčky a je to pochopiteľné, lebo fedcupové týždne patria medzi najnáročnejšie. Myslím si však, že slovenská reprezentácia sa netýka len Fed Cupu: Dominika aj ostatné hráčky dostatočne zviditeľňujú SR vo svete aj výsledkami na turnajoch. Finále Australian Open sledovalo omnoho viac ľudí vo svete, ako bude sledovať fedcupový zápas v Kanade. To len pre porovnanie. To však neznamená, že sa chceme vyhnúť reprezentácii vo Fed Cupe - do budúcnosti sa Dominika opäť teší na ďalšie zápasy. Momentálne okolnosti však ovplyvnili naše rozhodnutie, že v Kanade nenastúpi." 

 

Lipták podotkol, že situácia poskytuje šancu iným tenistkám: "Čo sa týka fedcupového tímu, je to na druhej strane výborná príležitosť odskúšať a zapojiť aj iné hráčky, ktoré máme v tíme a sú takisto na vysokej kvalitatívnej úrovni. Nepochybne aj bez našej jednotky pôjdeme do Kanady zabojovať o to, aby sme aj na budúci rok boli v najvyššej kategórii. Určite nie sme bez šancí. Stále máme silný a vyrovnaný tím! Verím, že fanúšikovia chápu naše rozhodnutie. Tešíme sa už na ďalšie fedcupové zápasy aj s Dominikou." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies