Kouč Leicestru: Rozhodcovia nás zarezali, faul bol mimo šestnástky

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 12:41 • 2 min
Kouč Leicestru: Rozhodcovia nás zarezali, faul bol mimo šestnástky

MADRID - Futbalisti Atletica Madrid uspeli aj v piatom vzájomnom zápase s Leicestrom City v európskych klubových súťažiach. V úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov zvíťazili na domácej pôde 1:0 gólom Antoina Griezmanna z diskutabilnej jedenástky. Opakované zábery ukázali, že k faulu na francúzskeho kanoniera prišlo mimo pokutového územia, švédsky rozhodca Jonas Eriksson však ukázal na biely bod.

slovakia

left justify in out

Tréner hostí Craig Shakespeare bol po zápase rozčarovaný. "Rozhodcovia nás zarezali. Ich verdikt výrazne ovplyvnil celý zápas. Niet pochýb o tom, že to bol faul, no ku kontaktu prišlo mimo šestnástky," čertil sa tréner, ktorý nahradil vo funkcii Taliana Claudia Ranieriho. Pod vedením Shakespearea vyhrali "líšky" päť zápasov anglickej Premier League za sebou a v osemfinále Ligy majstrov vyradili Sevillu. Leicester je prvý nováčik od roku 2013, ktorý postúpil medzi elitnú osmičku.

Shakespeare počítal s tým, že v Madride to nebude mať jednoduché.

 

"Atletico má skvelý tím prešpikovaný hráčmi, ktorí pristupujú príkladne k dôležitým zápasom a veľmi dobre pracujú s loptou. V prvom polčase sme nechali Griezmannovi priveľa voľného priestoru. Po zmene strán sme urobili zmeny a bránili ho dôraznejšie. Chlapcom nemám čo vyčítať, tvrdo makali a vyvinuli na ihrisku veľké úsilie. Mrzí ma, že v odvete nebude pre kartový trest môcť nastúpiť Robert Huth, je to pre nás veľká rana. Dúfam, že Wes Morgan sa včas uzdraví a vystuží našu obranu," dodal Shakespeare.

 

V druhom polčase mohol vedenia Atletica zvýšiť Fernando Torres, v rozhodujúcej chvíli sa však pošmykol a tak "Los Colchoneros" pocestujú na King Power Stadium s najtesnejším náskokom. "Škoda, že sme nepremenili šance, pri zakončení nám chýbal pokoj. Odveta bude veľmi náročná. Sme v miernej výhode, no o postup budeme ešte musieť tuho bojovať. Všetci vieme, akú silu majú anglické tímy a najmä Leicester v domácom prostredí. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila Sevilla. Všetko je otvorené," zdôraznil tréner Atletica Diego Simeone.

 

Argentínsky kormidelník nešetril slovami chvála na adresu Griezmanna. "Antoine je fantastický a komplexný hráč. Je úplne jedno, na akom poste hrá, vždy vydá zo seba maximum a ide ostatným príkladom. Dáva dôležité góly, vie hrať v strede poľa a zásobovať spoluhráčov finálnymi prihrávkami a dokáže aj poctivo brániť. Jeho prínos pre mužstvo je obrovský."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies