Kouč Kozák označil víťazstvo nad Španielskom za zaslúžené

NETKY.SK • 10 Október 2014, 07:23 • 2 min
Kouč Kozák označil víťazstvo nad Španielskom za zaslúžené

ŽILINA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák označil štvrtkové senzačné víťazstvo jeho zverencov nad Španielmi (2:1) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska za zaslúžené.

slovakia

left justify in out

Na štadióne MŠK Žilina sa oň postarali gólmi Juraj Kucka a Miroslav Stoch, na priebežných 1:1 vyrovnal striedajúci Paco Alcácer.

 

Víťazný gól odchovanca nitrianskej futbalovej školy Stocha v samom závere duelu padol z krásnej akcie. Sprievodnou zaujímavosťou je, že zakončujúci krídelník FC Al-Ain prišiel na trávnik z lavičky takisto ako centrujúci Michal Ďuriš. "Weissa a Maka som striedal s určitým úmyslom, mali iné úlohy ako zvyčajne, museli veľa brániť. Dvaja čerství hráči potom zariadili víťazný gól. Myslím si, že po takomto výkone je to naše zaslúžené víťazstvo," povedal v pozápasovom rozhovore pre Jednotku RTVS kouč Kozák. 

Španieli prehrali kvalifikačný duel vonku prvýkrát od októbra 2006, keď podľahli Švédom. "Proti nesmierne silnému súperovi sa chlapci vypli k fantastickému výkonu. Bojovali ako jeden muž, splnili všetko, čo sme si pred zápasom povedali. Vydržali do konca stretnutia, aj keď sa veľa nabehali. Dať dva góly proti Španielom, ktorí si - navyše - nevypracovali veľa šancí, to svedčí o kvalite," doplnil rodák z Matejoviec nad Hornádom Kozák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies