Kouč Jose Mourinho považuje túto sezónu za najhoršiu vo svojej kariére

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 11:30 • 2 min
Kouč Jose Mourinho považuje túto sezónu za najhoršiu vo svojej kariére

MADRID - Kouč futbalistov Realu Madrid Jose Mourinho považuje sezónu 2012/2013 za najhoršiu vo svojej trénerskej kariére. "Biely balet" totiž napriek veľkým ambíciám získal len jedinú trofej za augustový triumf v španielskom Superpohári.

slovakia

left justify in out

Portugalský odborník musel po druhom mieste v Primera division a semifinálovom vyradení v Lige majstrov prehltnúť ďalšiu trpkú pilulku v piatok. Jeho zverenci totiž prehrali vo finále Španielskeho kráľovského pohára s Atleticom Madrid 1:2 po predĺžení. V madridskom klube s najväčšími príjmami na svete sa tak čoraz častejšie hovorí o Mourinhovom odchode do FC Chelsea.

"Moja trénerská kariéra už trvá niekoľko rokov, ale toto je doteraz moja najhoršia sezóna. Získali sme len jeden titul, ktorý nie je dostatočným úspechom pre mňa ani pre klub ako Real Madrid," povedal Mourinho po pohárovom finále na štadióne Santiaga Bernabeua.   "To znamená, že to bola nevydarená sezóna s finálovou a semifinálovou účasťou, druhým miestom v lige a ziskom Superpohára."

Mourinho prišiel do Realu Madrid v roku 2010 z Interu Miláno. V prvej sezóne sa mu podarilo vyhrať Španielsky kráľovský pohár, v ročníku 2011/2012 jeho zverenci prerušili sériu FC Barcelona a získali španielsky primát. V Lige majstrov však "biely balet" trikrát stroskotal v semifinále, pričom naposledy to bolo na úkor Borussie Dortmund.

"Tretia sezóna s takými výsledkami je nevydarenou sezónou. Je to  športová katastrofa," uviedol Mourinho. "To, čo by pre mnohých trénerov bola dobrá sezóna, to je pre mňa tá najhoršia. Ako som už povedal, keď sa darí je to zásluha celého mužstva, keď nie sú výsledky, je to chyba trénera. Je to pre mňa najhoršia sezóna preto, lebo som nevyhral žiadnu významnejšiu trofej." 

Na otázku ohľadne svojej trénerskej budúcnosti Mourinho zopakoval, že bude o nej hovoriť po skončení posledného ligového kola  s prezidentom madridského klubu Florentinom Perezom. 

"Mám ešte platný kontrakt na ďalšie tri roky," reagoval Mourinho. "Ešte sme si k tomu s prezidentom nesadli a nehovorili o tom. Myslím, že je normálne ak sa hovorí o Ancelottim alebo iných tréneroch ako mojich potenciálnych nástupcoch. Presne tak je normálne, keď sa hovorí o mojom odchode do Chelsea alebo niekam inam. Môžem však sľúbiť, že hneď ako sa rozhodneme s prezidentom, tak to okamžite zverejníme."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies