Kouč Golden State si za múrmi väznice zahral s odsúdenými

NETKY.SK • 3 Október 2013, 13:12 • 2 min
Kouč Golden State si za múrmi väznice zahral s odsúdenými

OAKLAND - Tréner basketbalistov Golden State Warriors Mark Jackson sa spoločne s asistentom Brianom Scalabrinem a ďalším ľuďmi z realizačného tímu ocitol na jeden deň v "chládku".

slovakia

left justify in out

Ničím sa však neprevinili, iba prijali pozvanie kalifornskej štátnej väznice San Quentin na zápas proti odsúdeným vystupujúcim pod hlavičkou San Quentin Warriors. "Naposledy to bola výborná skúsenosť, na ktorú sme sa teraz snažili nadviazať. Chceli sme upútať väzňov, odovzdať im skúsenosti, ísť príkladom," zhrnul 48-ročný Jackson, ktorý vyrastal v Brooklyne.

Aj z filmového plátna známu väznicu San Quentin otvorili v roku 1852 a je najstarším a najväčším nápravným zariadením v Kalifornii. V jeho priestoroch sa nachádza aj už nevyužívaná plynová komora. V rokoch 1996 - 2006 tam jedenásť ľudí popravili smrtiacou injekciou. Medzi bývalých väzňov patrí aj americký herec Danny Trejo, človek s jedným z najdrsnejších výzorov vo filmovom priemysle, ktorého preslávila napríklad snímka Con Air s Nicolasom Cageom v hlavnej úlohe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies