Kouč Borussie Klopp po prehre v Turíne: Spravodlivý výsledok

NETKY.SK • 25 Február 2015, 12:03 • 2 min
Kouč Borussie Klopp po prehre v Turíne: Spravodlivý výsledok

TURÍN - Taliansky futbalový majster Juventus Turín potvrdil v utorok excelentnú domácu fazónu, postupové šance pred odvetou osemfinále Ligy majstrov 2014/2015 v Dortmunde však stále zostávajú otvorené.

slovakia

left justify in out

"Stará dáma" má síce po výhre 2:1 partiu proti nemeckému vicemajstrovi lepšie rozohranú, ale Borussia môže hnaná plným domácim kotlom všetko otočiť. Juventus doma neprehral už v 47. súťažnom zápase za sebou, naposledy v apríli 2013 v LM s Bayernom Mníchov (0:2). Výber Massimiliano Allegriho v prvom polčase dominoval, dal dva góly a len nešťastná chyba stopéra Giorgia Chielliniho, ktorý sa pošmykol, ho na chvíľu zastavila. Dobre zahral Alvaro Morata, ktorý prvý gól pripravil a druhý sám dal. Allegri po zápase skonštatoval, že napriek strelenému gólu hosťujúceho Marca Reusa sa "Juve" pred odvetou nemusí stresovať. "Sme šťastní, pretože sme vyhrali a podali dobrý výkon. V prvom polčase sme mali niekoľko problémov v defenzíve, keďže nás vedeli v strede ihriska dostať pod tlak. Gól bol nešťastný, ale to sa stáva. Aj v druhom polčase sme boli o čosi lepší. V talianskej lige máme držanie lopty okolo 70 percent. Nie sme preto zvyknutí hrať bez lopty a brániť. V druhom polčase sme to ale dokázali. Pred odvetou sa neobávam. V Lige majstrov, a v takejto fáze, už čelíte len najlepším klubom. Musíte byť preto trpezliví a dobre organizovaní v obrane. Musíte nájsť slabosti súpera a využiť ich," citoval Allegriho oficiálny portál UEFA.

 

Lodivod Borussie Jürgen Klopp síce pochválil výkon tímu, mrzeli ho ale inkasované lacné góly. "V prvom polčase sme hrali dobre, spôsobili sme Juventusu problémy, no dostali sme dva pomerne lacné góly. Mohli sme síce útočiť trochu viac, ale po prvom góle sme zareagovali dobre. Pred ich druhým gólom sme boli príliš pasívni. V druhom polčase sme už toho veľa nemali, Juventus mal dve naozaj dobré šance. Z tejto perspektívy je výsledok OK a je spravodlivý. Domov nejdeme nešťastní," povedal Klopp.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies