Kouč Bielsa opúšťa Marseille po prehre s nováčikom v 1. kole

NETKY.SK • 9 August 2015, 09:07 • 2 min
Kouč Bielsa opúšťa Marseille po prehre s nováčikom v 1. kole

MARSEILLE - Argentínsky tréner Marcelo Bielsa sa síce dohodol s vedením francúzskeho futbalového klubu Olympique Marseille na pokračovaní spolupráce, no po sobotňajšej domácej prehre v 1. kole najvyššej súťaže s nováčikom z Caenu 0:1 sa rozhodol pre odchod.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatročný rodák z Rosaria mal s L'OM kontrakt do konca uplynulej sezóny 2014/2015 a prípravu na nový ročník absolvoval bez zmluvy. Šokujúci sobotňajší neúspech jeho zverencov ho nenechal chladným a ešte pred pozápasovou tlačovou konferenciou prezidentovi klubu Vincentovi Labrunovi oznámil svoju rezignáciu. "Nemôžem akceptovať takúto nestabilitu. Tímu som dal všetko, čo som mal. Tu som skončil svoju prácu a vraciam sa do vlasti. Neodchádzam kvôli inej ponuke," povedal Bielsa. Vedením prvého tímu bude pravdepodobne poverený jeho doterajší asistent Franck Passi.

 

Skúsený argentínsky kormidelník je známy preferenciou ofenzívneho štýlu hry, čo praktizoval aj v Marseille. V predchádzajúcom ročníku dlho bojoval s mužstvom o titul, ale štyri aprílové prehry definitívne zahatali sen o celkovom prvenstve pre tím z pobrežia Stredozemného mora. Medzisezónny odchod viacerých opôr síce mierne nahneval fanúšikov, no vedenie klubu si ich udobrilo príchodom talentovaných mladíkov či veteránov Lassanu Diarru a Aboua Diabyho. Kouč Bielsa kritizoval Labruna za to, že ho vynechal pri procese výberu posíl, pred štartom ligy však povedal, že je spokojný s kádrom.

 

Marcelo Bielsa dosiahol s výberom Argentíny zlato na OH 2004, s reprezentáciou Čile sa prebojoval na MS 2010. Na klubovej úrovni priviedol Athletic Bilbao až do finále Európskej ligy v sezóne 2011/2012.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies