Kouč Bayernu Guardiola po deštrukcii Porta: Môžeme hrať ešte lepšie

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 08:33 • 2 min
Kouč Bayernu Guardiola po deštrukcii Porta: Môžeme hrať ešte lepšie

MNÍCHOV - Bavorský parný valec sa prehnal cez portského dráčika, futbalová Liga majstrov 2014/2015 ponúkla v utorok večer v Allianz Arene ďalší pamätný zápas.

slovakia

left justify in out

Bayern Mníchov vymazal vo štvrťfinálovej odvete náskok FC Porto 3:1 z prvého štvrťfinále za 22 minút po hlavičkách Thiaga Alcantaru a Jeromeho Boatenga, ale ani si to nevšimol, nezastavil sa a v prvom polčase nadelil bezmocnému portugalskému klubu päťku. Napokon vyhral 6:1 a zahrá si semifinále prestížnej súťaže štvrtýkrát za sebou.

 

Bavori v snahe rýchlo vymazať manko spustili na Porťanov oheň a síru, tretí gól v 27. minúte opäť hlavou pridal Robert Lewandowski, ktorý sa presadil aj v 40. minúte, medzitým ešte trafil do čierneho aj so šťastím a s prispením teču protihráča Thomas Müller. Bolo to famózne predstavenie domácich, na lavičke ktorých španielsky tréner Pep Guardiola odkoučoval jubilejný 100. zápas. Päťnásobný európsky šampión postúpil do semifinále štvrtýkrát za sebou, pričom Portu uštedril vôbec prvú prehru v tomto ročníku Ligy majstrov.

 

"Je teraz ľahké milovať mojich hráčov. Som trénerom neobyčajných futbalistov. Taký prvý polčas som teda neočakával. Bol to zápas buď-alebo. Dobre viem, čo sa od mňa a tímu čaká. Aby sme vyhrávali ako Barcelona," povedal v bezprostrednej reakcii pre nemeckú televíziu Guardiola a na tlačovej konferencii už analyzoval pokojnejšie. "Sme veľmi, veľmi šťastní. Najmä, keď sme mali v posledných týždňoch problémy so strieľaním gólov. Ale môžeme hrať ešte lepšie. Súpera sme už poznali z prvého zápasu. Hoci v druhom polčase zmenil systém a mali sme isté problémy. Ale v prvom polčase nemali žiadnu šancu. Už po zápase v Porte som cítil, že to môžeme dokázať. Ich výhra v prvom súboji nebola prekvapenie, majú dobrý tím, ale dnes neboli schopní dostať sa na svoju úroveň," citovala trénera Bayernu oficiálna internetová stránka UEFA. Guardiola nepreferuje žiadneho špeciálneho súpera v boji o finále, ktorého bundesligista spozná pri piatkovom nyonskom žrebe: "Ani sa príliš nezaujímam, kto bude našim ďalším súperom. Skúsime hrať najlepšie ako vieme aj proti Realu, Barce, Atleticu, Juventusu či Monacu. Nezáleží na tom, kto to bude."

 

Na Bayerne, ktorý pevným krokom kráča v Bundeslige k ďalšiemu majstrovskému titulu, v utorok večer akoby vôbec nechýbali zranené opory Arjen Robben, David Alaba, Franck Ribery či Medhi Benatia. Po zranení sa vrátil Bastian Schweinsteiger, hoci napokon nenastúpil, v strede obrany skvele zahral Holger Badstuber. FCB tak má stále šancu na zisk prestížneho treble, keď je aj v semifinále Nemeckého pohára. "Prvý polčas bol jednoducho neuveriteľný. My sme Bayern a môžeme otočiť aj výsledok 1:3. Vedeli sme, že musíme útočiť a súpera poriadne tlačiť. Ale samozrejme, päť gólov za prvý polčas v Lige majstrov, to je bláznivé," povedal poľský kanonier domácich Lewandowski.

 

Hostia v druhom polčase trochu zdvihli hlavy, no Bayern už bol na vlne a nikam sa nehnal. Na 1:5 korigoval kapitán Jackson Martinez, v závere ale z priameho kopu utešenou strelou z priameho kopu dal výsledku konečnú podobu Xabi Alonso. "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, ale urobili sme v prvom polčase množstvo chýb. V druhom polčase sme boli schopní hrať na lepšej úrovni, vytvorili sme si šance a jednu premenili," uviedol kapitán a autor jediného gólu hostí.

 

Bývalý spoluhráč Guardiolu v "Barce" a teraz tréner "drakov" Julen Lopetegui uznal kvality domácich: "V prvom polčase sme nehrali dobre. Vypadli sme, lebo sme zlyhali v prvej 45-minútovke. Bayern je jeden z najlepších tímov v Európe a teraz aj favorit na výhru v Lige majstrov. Musíme brať do úvahy, že Bayern je oveľa skúsenejší, rozdiel medzi oboma mužstvami je tristo či štyristo ťažkých zápasov. Súper bol dnes fantastický, hoci my sme bojovali ako sme len mohli. Celkovo sme prehrali o tri góly v súťaži, v ktorej sme boli výborní počas celého ročníka. Máme mladý tím a vzchopíme sa. Podľa môjho názoru je Bayern momentálne najsilnejší na kontinente."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies