Kouč Aucklandu po prehre v predĺžení: Táto prehra je ako výhra

NETKY.SK • 18 December 2014, 10:17 • 2 min
Kouč Aucklandu po prehre v predĺžení: Táto prehra je ako výhra

MARAKEŠ - Súperom Realu Madrid vo finále 11. ročníka majstrovstiev sveta klubov FIFA v Maroku budú futbalisti CA San Lorenzo de Almagro.

slovakia

left justify in out

Víťaz tohtoročného Pohára osloboditeľov zdolal v druhom semifinále novozélandský Auckland City FC 2:1 po predĺžení, keď sa o rozhodujúci gól postaral v 93. minúte Mauro Matos. Juhoamerický šampión vyzve toho európskeho v súboji o celkové prvenstvo v sobotu o 20.30 h. V ten istý deň sa v Marakeši od 17.30 predstaví v zápase o 3. miesto Auckland City proti Cruz Azul. 
      

V úvodnom dejstve diváci veľa futbalovej krásy nevideli a na prvú gólovú príležitosť čakali až do nadstaveného času. Krížny center z ľavého krídla si v šestnástke spracoval Pablo Barrientos a presne umiestnenou strelou otvoril skóre. Hostia v druhom dejstve zvýšili aktivitu a odmenou im bol vyrovnávajúci gól v 67. minúte. Na Tadeho prihrávku za obranu si nabehol De Vries, po súboji s brankárom Torricom sa lopta dostala k voľnému Angelovi Berlangovi a ten ju bez väčších problémov poslal do prázdnej brány. O víťazovi napokon rozhodlo až prvé dejstvo predĺženia, v ktorom prestrelil brankára Williamsa v 93. minúte Matos.
      

"To, že sú poloprofesionáli neznamená, že nemajú dobrý tím. Boli skutočne na vysokej úrovni a zaslúžia si rešpekt," povedal Pablo Barrientos. "Sme o míľu morálnymi víťazmi. Takáto prehra je našim víťazstvom. Tento zápas si budeme pamätať ešte veľmi dlhý čas," uviedol po stretnutí tréner Aucklandu Ramon Tribulietx.

MS klubov FIFA
2. semifinále
CA San Lorenzo de Almagro - Auckland City FC 2:1 po predĺžení (1:1, 1:0)
Góly: 45+2. Barrientos, 93. Matos - 67. Berlanga, 18.458 divákov.

ďalší program
o 3. miesto, sobota 20. decembra:
17.30 h v Marakeši: Cruz Azul - Auckland City FC
finále, sobota 20. decembra:
20.30 h v Marakeši: Real Madrid - San Lorenzo
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies