Kotzeva: Brexit ukázal, že ľudia sa riadia často viac emóciami ako číslami

NETKY.SK • 25 Október 2016, 15:19 • 2 min
Kotzeva: Brexit ukázal, že ľudia sa riadia často viac emóciami ako číslami

BRATISLAVA - Brexit ukázal, že ľudia sa riadia často viac emóciami ako číslami. Uviedla to dnes v Bratislave zástupkyňa generálneho riaditeľa Eurostatu Mariana Kotzeva na konferencii "Štatistika - zrkadlo spoločnosti", konanej v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ.

slovakia

left justify in out

"Brexit ukázal, že v dôležitých chvíľach vedú skôr názory, ktoré sú zverejňované na sociálnych sieťach. Ľudia sa spoliehajú na emócie, nie na štatistiky," spresnila. Informovala zároveň, že Európsky štatistický systém (ESS) by mal spustiť svoj facebookový účet v novembri tohto roku. Zdôraznila, že Eurostat sám o sebe nevykonáva zber údajov. "Sú to národné štatistické úrady, ktoré pre nás robia zber údajov. My následne verifikujeme kvalitu týchto údajov a publikujeme európsku agregovanú štatistiku," doplnila.

 

Eurostat a národné štatistické úrady pracujú podľa nej na báze partnerstva. "Nemáme teda navzájom medzi sebou problémy. Máme skôr spoločné výzvy pri poskytovaní našich štatistík vo vzťahu k neustále sa vyvíjajúcemu svetu. Chceme byť atraktívni, zaujímaví a opakovane využiteľní pri poskytovaní našich informácií," dodala.

 

Konferenciu "Štatistika – zrkadlo spoločnosti" organizuje ŠÚ SR pod patronátom Štatistického úradu Európskej únie (Eurostat) v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ pri príležitosti Európskeho dňa štatistiky. Podujatie je zamerané na vzťahy ŠÚ SR ako producenta oficiálnych štatistických údajov s ich používateľmi z akademickej a vedeckej obce, štátnej správy, samosprávy, bankovníctva, podnikovej sféry a médií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona