Kotlebu sledujú už niekoľko rokov, majú na neho 12 spisov!

NETKY.SK • 29 November 2013, 09:03 • 2 min
Kotlebu sledujú už niekoľko rokov, majú na neho 12 spisov!

BRATISLAVA - Ani protiústavný program politickej strany Slovenská pospolitosť, ktorý hlásal antisemitizmus, nestačil na to, aby Mariana Kotlebu polícia usvedčila z rasového trestného činu, informuje denník SME v článku s názvom: Na Kotlebu viedli 12. spisov.

slovakia

left justify in out

"Vždy postupovali podľa zákona, pritom pritvrdzovali. Polícia to monitorovala od samého začiatku", takto v roku 2005 opisoval vtedajší prvý policajný viceprezident Jaroslav Spišiak v TA3 Slovenskú pospolitosť. Vyšetrovanie trvalo štyri roky, až ho prokurátorka v Považskej Bystrici v roku 2009 zastavila s odôvodnením, že sa Kotlebovi nepodarilo dokázať úmysel. Išlo vtedy o jeho prvé trestné stíhanie.

Stíhali ho sedemkrát a raz dostal pokarhanie v priestupkovom konaní, zistil denník. Odsúdili ho však iba za to, že spôsobil dopravnú nehodu. O minulosti novozvoleného župana Banskobystrického kraja Mariana Kotlebu informuje denník na tretej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies